Η νέα κοινή πλατφόρμα για τα μελλοντικά Subaru

Η νέα κοινή πλατφόρμα για τα μελλοντικά Subaru

Αυτήν την περίοδο η Subaru Global Platform βρίσκεται υπό εξέλιξη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα επόμενης γενιάς μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας.

Η νέα κοινή πλατφόρμα για τα μελλοντικά Subaru
Η αρχιτεκτονική αποτελεί το «Α» (ίσως και το «Ω») κάθε πετυχημένου αυτοκινήτου, καθώς συμβάλλει καθοριστικά σε διάφορους τομείς: από την ποιότητα κύλισης και την οδική συμπεριφορά, μέχρι το χαμηλό βάρος που επηρεάζει επιδόσεις, κατανάλωση, ρύπους. Η Subaru έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για τη νέα παγκόσμια πλατφόρμα.

Αυτήν την περίοδο η Subaru Global Platform βρίσκεται υπό εξέλιξη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα επόμενης γενιάς μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας. Πρώτο χρονικά θα είναι εντός του 2016 το νέο Impreza, το οποίο θα βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο. Η Subaru δεν αρκείται βέβαια σε αυτό, καθώς αναπτύσσει παράλληλα τους επόμενους boxer βενζίνης και diesel, την τετρακίνηση Symmetrical AWD και τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού με πυρήνα το EyeSight.

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Subaru, η νέα πλατφόρμα θα συνδυάζει τη σταθερότητα στις ευθείες και την άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού, με την άνεση και τον περιορισμό θορύβων και κραδασμών. Παράλληλα, το κέντρο βάρους θα είναι κατά 5 mm χαμηλότερα από τα σημερινά μοντέλα, μειώνοντας τις κλίσεις στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Η νέα πλατφόρμα θα βασίζεται σε κοινό σχέδιο για όλα τα μελλοντικά Subaru, ανεξαρτήτως μεγέθους, κατηγορίας και κινητήρα (π.χ. βενζίνης, υβριδικού, ηλεκτρικού). Αυτό θα επιτρέψει στους Ιάπωνες να γίνουν πιο ευέλικτοι στην παραγωγή και ταυτόχρονα να μειώσουν το κόστος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης