Μεσαίο station από την Kia

Μεσαίο station από την Kia

Επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα κάνει η Kia στην Ευρώπη και ένα από τα αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Γενεύης είναι το Optima Sportswagon.

Μεσαίο station από την Kia
Βασίζεται στο πρωτότυπο Sportspace και αποτελεί το πρώτο station της κορεάτικης μάρκας στη μεσαία κατηγορία (D segment). Το Optima Sportswagon έχει το ίδιο μήκος (4,85 m) και πλάτος (1,86 m) με το sedan, είναι όμως λίγο πιο ψηλό (1,47 m) ώστε ο χώρος αποσκευών να προσφέρει επιπλέον όγκο (φθάνει τα 553 lt, +48 σε σχέση με το sedan). Η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά θα αρχίσει το τελευταίο τρίμηνο του 2016, επιτρέποντας στην Kia να δώσει το «παρών» σε μία δημοφιλή κατηγορία, τόσο για οικογενειακά μοντέλα όσο και για εταιρικούς στόλους.



Κλείσιμο
Το Optima Sportswagon είναι προσθιοκίνητο και διαθέσιμο με σειρά κινητήρων βενζίνης και diesel, Euro 6. Οι απλές εκδόσεις μπορούν να συνδυαστούν είτε με τον 1.7 CRDi απόδοσης 141 PS (σε συνδυασμό με μηχανικό 6 σχέσεων ή 7άρι διπλού συμπλέκτη), είτε με τον 2.0 CVVL βενζίνης, ισχύος 163 PS (και με τα δύο κιβώτια). Ο ισχυρός βενζινοκινητήρας 2.0 T-GDI θα εξοπλίσει το Optima Sportswagon GT (αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων). Αποδίδει 245 ίππους και 36 kgm ροπής.

Ο εξοπλισμός του Optima Sportswagon περιλαμβάνει σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας συμβατό με τα Android Auto και Apple CarPlay, αλλά και αυτόματη πέδηση τόσο μέσα στην πόλη (για ταχύτητες έως 50 km/h) όσο και σε άλλα σημεία (από 30 έως 80 km/h). Η ανίχνευση πεζών λειτουργεί έως τα 60 km/h. Θα κατασκευάζεται στην Κορέα και όπως κάθε μοντέλο της Kia θα συνοδεύεται από 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης