Τοντ: H FIA δεν ελέγχει τους κανονισμούς στη F1!

Τοντ: H FIA δεν ελέγχει τους κανονισμούς στη F1!

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου...

Τοντ: H FIA δεν ελέγχει τους κανονισμούς στη F1!
... κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς τη σημερινή δομή μέσω της οποίας ασκείται διοίκηση στη F1 και λαμβάνονται οι αποφάσεις στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μιλώντας σχετικά ο Ζαν Τοντ πιάστηκε από την απαξίωση που ακολουθεί την κυριαρχία της Mercedes. Τα ασημί βέλη έχουν κερδίσει τους 32 από τους 38 αγώνες στην υβριδική εποχή της F1: «Σίγουρα θα ήμουν χαρούμενος αν είχαμε διαφορετικό νικητή σε κάθε αγώνα, αυτό όμως δε θα συμβεί ποτέ. Πρέπει να αποδεχτούμε την κυριαρχία, είναι μέρος του αθλητισμού όχι μόνο του μηχανοκίνητου, το ίδιο συμβαίνει στο ποδόσφαιρο το τένις, το στίβο το ράγκμπι.  Η αρνητική δημοσιότητα που συνοδεύει αυτή την κυριαρχία είναι απολύτως άδικη, καλοδεχούμενη όμως η εποικοδομητική κριτική. Προφανώς δεν είμαι ικανοποιημένος. Πιστεύω πως ο ανταγωνισμός θα μπορούσε να είναι καλύτερος και όταν συναντιόμαστε αυτό μας απασχολεί. Δεν έχει νόημα να τιμωρούμε τους εαυτούς μας δε χρειάζεται αυτό ή τουλάχιστον εγώ δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά του».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της FIA προχώρησε σ’ αυτό που πιστεύει ότι είναι η καρδιά του προβλήματος:
« Τα τελευταία χρόνια η FIA δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο. Μετά την τελευταία συμφωνία Ομόνοιας η διοίκηση ασκείται από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων, το Strategic Group των ομάδων και τη FIA. Αυτό είναι κάτι νέο σχετικά και προσωπικά σαν πρόεδρος της FIA δε θα είχα πρόβλημα αν είχαμε όλη την νομοθετική εξουσία. Χρειάζεται όμως μια νέα συμφωνία Ομόνοιας γι’ αυτό. Αν το θέλουν μπορεί να γίνει αλλά δε νομίζω ότι σκέφτονται έτσι».



Ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ συνομιλεί με τον διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ.

Το προηγούμενο διάστημα η Ολομέλεια της FIA έδωσε στους Τοντ, Έκλεστον
υπερεξουσίες για ν’ αλλάξουν δραστικά οι κανονισμοί. Όμως υπήρξε μεγάλη ένταση από τους κατασκευαστές για να μην τους επιβληθεί λύση που δεν ενέκριναν. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή καθώς οι κατασκευαστές ανέλαβαν την υποχρέωση από το 2017 να παρέχουν πελατειακή υβριδική μηχανή με κόστος κοντά στα 10 εκ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης