Μόντε Κάρλο: Οι τελευταίες προετοιμασίες του Αθανασούλα!

Μόντε Κάρλο: Οι τελευταίες προετοιμασίες του Αθανασούλα!

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σήμερα με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο που ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους ενόψει της πρεμιέρας του WRC στο Μόντε Κάρλο όπου θ’ αγωνιστούν με το Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia.

Μόντε Κάρλο: Οι τελευταίες προετοιμασίες του Αθανασούλα!
Ο Αθανασούλας, με συνοδηγό το Νίκο Ζακχαίο, συμμετέχουν φέτος επιλεκτικά σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ξεκινώντας με το 84ο Rally Monte Carlo, τον εναρκτήριο αγώνα του φετινού WRC, που εκκινεί μεθαύριο Πέμπτη και τερματίζει την Κυριακή 24/1. Το ελληνικό πλήρωμα, με το νούμερο 47 στις πόρτες, θα βρεθεί στον ιδιαίτερο από πλευράς συνθηκών αγώνα του Πριγκιπάτου με το γνώριμο πλέον, από την κατάκτηση της 3ης θέσης στο SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2015, Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia, στο πλαίσιο της κατηγορίας WRC2. Στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 118 πληρώματα συνολικά, ενώ στην κατηγορία WRC2 θα συναγωνιστούν 16 πληρώματα από 10 διαφορετικές χώρες.


Κλείσιμο

Το Skoda Fabia R5 των Αθανασούλα - Ζακχαίου στα χρώματα του Lascaris Foundation.

Το απόγευμα το ελληνικό πλήρωμα έκανε αναγνωρίσεις στις ειδικές διαδρομές μ’ ένα Mitsubishi Lancer EVΟ και καταφέραμε να τους πετύχουμε ανάμεσα σε δυο περάσματα. Ο Αθανασούλας ακούγονταν συγκρατημένα αισιόδοξος και ικανοποιημένος: «Ο καιρός έχει φτιάξει αρκετά, χτες βράδυ χιόνισε, άσπρισαν τα πάντα, αλλά ο ήλιος σήμερα έλιωσε το χιόνι. Τώρα (17:30 ώρα Ελλάδος) εδώ στο Γκαπ που είμαστε έχει θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου. Για μας είναι πρωτόγνωρες συνθήκες, τη μια μέρα χιονίζει είναι παγωμένες οι ειδικές και υπάρχουν γλιστερά κομμάτια και μετά το μεσημέρι με τον ήλιο είναι απλά βρεγμένο. Όμως κάποια κομμάτια στη σκιά παραμένουν παγωμένα. Είναι πραγματικά περίεργες συνθήκες, θα τις αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά και ελπίζουμε να σταθούμε τυχεροί και ικανοί να καταλάβουμε τις διαφορές που είναι γλιστερό και που είναι επικίνδυνο για να καλύψουμε τα χιλιόμετρα του αγώνα. Την Πέμπτη το βράδυ ξεκινάμε με δυο νυχτερινές ειδικές διαδρομές. Η μια δεν έχει χιόνι, η άλλη είναι χιονισμένη κατά το ήμισυ και εμείς πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με τα ίδια ελαστικά. Θα έχουμε μόνο δυο ρεζέρβες, ελαστικά με καρφιά που πιθανόν θα τα τοποθετήσουμε χιαστί ένα στον εμπρός και ένα στον πίσω άξονα. Καθώς το αυτοκίνητό μας είναι τετρακίνητο χωρίς κεντρικό διαφορικό αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να έχουμε πρόσφυση. Θα ακολουθήσουμε τις εντολές της ομάδας, θα δούμε τι κάνουν και οι Γάλλοι συναθλητές μας, θα ακούσουμε και τον προπομπό για τις συνθήκες. Τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα, προχτές είχα προβληματιστεί με τις δύσκολες συνθήκες αλλά μέρα με τη μέρα βελτιώνεται ο καιρός και λογικά θα έχουμε απλά ένα βρεγμένο αγώνα. Σίγουρα υπάρχουν παγωμένα κομμάτια σε κάποια σημεία έχει χιόνι όπως σε μια ειδική που περνάμε μέσα από ένα χιονοδρομικό αλλά πιστεύω πως συνολικά οι συνθήκες δε θα είναι ακραίες».



Οι Αθανασούλας - Ζακχαίος μπροστά στο αυτοκίνητό τους.

Η Lascaris Foundation Team Greece, των Αθανασούλα/Ζακχαίου έχει ως χορηγό επικοινωνίας το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ. Το Lascaris Foundation είναι ένα οικογενειακό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας και αντικείμενο την προστασία, διατήρηση, προώθηση και ενίσχυση της Ελληνικής Εθνικής ταυτότητας, μέσω πολιτιστικών, κοινωνικών, και οικονομικών σχεδίων και προγραμμάτων. Κύριοι τομείς ενασχόλησης του ιδρύματος είναι: Παιδεία και Πολιτισμός, Ενίσχυση της Κοινωνικής Πρόνοιας, ιδιαίτερα στα παραμεθόρια νησιά, Ανάπτυξη της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας, Ενίσχυση του Αθλητισμού. Ειδικότερα για τον αθλητισμό, το Lascaris Foundation έχει θέσει ως στόχο την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων και αθλητικών συμμετοχών της Ελλάδας σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η φιλοσοφία του Αθλητισμού και το ότι οι αθλητικές δραστηριότητες ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία, προωθούν τη συνεργασία, ενθαρρύνουν τη στρατηγική σκέψη και το ομαδικό παιχνίδι, αγκαλιάζουν πλήρως τις θεμελιώδεις αξίες του Lascaris Foundation.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης