Θα βγάλει στην παραγωγή το μεγάλο SUV η Kia;

Θα βγάλει στην παραγωγή το μεγάλο SUV η Kia;

Η Kia χαρίζει στο νέο της πρωτότυπο υβριδική τεχνολογία, με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V6 χωρητικότητας 3,5 lt. και ηλεκτρικό μοτέρ, καθιστώντας το Telluride τετρακίνητο.

Θα βγάλει στην παραγωγή το μεγάλο SUV η Kia;
Αυτό είναι το μεγάλο και πολυτελές SUV της κορεάτικης μάρκας, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Σχεδιάστηκε στο στούντιο της Kia στην Καλιφόρνια και βασίζεται σε επιμηκυμένη έκδοση του πατώματος του Sorento, με μεταξόνιο 3,08 m. και συνολικό μήκος 5 m. Προσφέρει δυνατότητα μεταφοράς έως 7 ατόμων, σε τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ οι πίσω πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στο εσωτερικό.



Κλείσιμο
Οπτικά, το Telluride ξεχωρίζει από την κάθετη εμπρός μάσκα, που ενδέχεται να αποτελέσει το σήμα-κατατεθέν για τα μελλοντικά SUV της Kia. Τα εμπρός φώτα LED χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα, (τύπου παγάκια που είχαμε πρωτοδεί στο cee’d GT) ενώ το πίσω μέρος είναι πιο «καθαρό» και μας θυμίζει το νέο Volvo XC90. Οι προστατευτικές ποδιές και οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών (με ελαστικά της Hankook 275/45) προσθέτουν «αγριάδα» στο Telluride.

Η Kia χαρίζει στο νέο της πρωτότυπο υβριδική τεχνολογία, με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα V6 χωρητικότητας 3,5 lt. και ηλεκτρικό μοτέρ, καθιστώντας το Telluride τετρακίνητο. Η συνδυαστική ισχύς είναι 400 ίπποι (270+130) και η κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο εκτιμάται στα 7,8 lt/100 km.

Τα μεγάλα, πεντάμετρα SUV είναι δημοφιλή στις ΗΠΑ, άλλωστε εκεί θα κατασκευάζεται από τα τέλη του 2016 το 7θέσιο SUV της Volkswagen. Αν και η Kia αναφέρει ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για να φθάσει το Telluride στη γραμμή παραγωγής, παραδέχεται ότι «ένα μεγάλο SUV δεν αποτελεί ουτοπία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης