Ρον Ντένις: Αλόνσο ξεκουράσου αν θες του χρόνου!

Ρον Ντένις: Αλόνσο ξεκουράσου αν θες του χρόνου!

Ο βαθύπλουτος Βρετανός και συνιδιοκτήτης της McLaren βρίσκεται στα πάντοκ στο Άμπου Ντάμπι και ως συνήθως οι δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους περιείχαν πολλές ειδήσεις.

Ρον Ντένις: Αλόνσο ξεκουράσου αν θες του χρόνου!
Πρόσφατα ο Ρον Ντένις έπαιξε το ρόλο του κακού στην προσπάθεια της Red Bull να πάρει μονάδες ισχύος από τη Honda για το 2016. Άσκησε βέτο όπως είχε το δικαίωμα βάση συμβολαίου και χτες εξήγησε το γιατί: «Αναλύσαμε με τη Honda το που βρισκόμαστε και αν θα μας βοηθούσε να βελτιωθούμε ταχύτερα η συνεργασία με μια ακόμη ομάδα όπως η Red Bull. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα πρόσθετε πίεση στο σύστημα μας. Δεδομένου του χρόνου που απομένει μέχρι τον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς και του ότι ακόμη δε μπορούμε να πούμε επακριβώς στους προμηθευτές μας τι θέλουμε να φτιάξουν ήταν άστοχο να τους επιβαρύνουμε με παραγωγή επιπλέον εξαρτημάτων. Το πρόγραμμα της μονάδας ισχύος διαμορφώνεται με βάση την ανάγκη να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην κατασκευή εξαρτημάτων. Καθώς πλέον υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία μπορούμε να φτιάξουμε και να δοκιμάσουμε πολλά εξαρτήματα οπότε αυτό δημιουργεί πίεση στην διαδικασία. Καθώς η Honda αύξησε τον προϋπολογισμό της στη F1 τώρα, δεν είχε νόημα από οικονομικής άποψης σ’ αυτό το στάδιο να δώσει μονάδα ισχύος σε άλλη ομάδα. Απλά έπρεπε να πάρει κάποιος την απόφαση και έπαιξα εγώ το ρόλο του κακού. Είχα την πλήρη στήριξη της Honda όσον αφορά στο ότι δεν έχουμε την δυναμική να δώσουμε μονάδα ισχύος σε άλλη ομάδα».

Κλείσιμο


Οι εικόνες του Φερνάντο Αλόνσο να κάθεται «προκλητικά» στην πίστα του Ιντερλάγος
και να παρακολουθεί τον αγώνα μετά την πρόωρη εγκατάλειψή του έκαναν το γύρο του κόσμου. Όπως και η ατάκα του προς τους μηχανικούς του την ώρα του Ιαπωνικού GP ότι ο κινητήρας της Honda είναι επιπέδου GP2. Η σχέση μεταξύ του Ντένις και του Αλόνσο υπήρξε εκρηκτική στο παρελθόν και κόστισε στη McLaren τον τίτλο του 2007 ενώ έπαιξε ρόλο και στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον μακαρίτη Νάιτζελ Στίπνι.

Ήταν δεδομένο λοιπόν ότι ο Ντένις θ’ αντιδρούσε στις προκλήσεις του Αλόνσο: « Σίγουρα ο Φερνάντο θα τελειώσει την καριέρα του στη McLaren. Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις και ιδέες όσον αφορά ένα χρόνο διαλλείματος. Έχουμε σπουδαίες επιλογές και μεγάλο αριθμό ικανών οδηγών, δείτε σήμερα οδηγούν δυο από τους καλύτερους οδηγούς στον πλανήτη τα μονοθέσιά μας. Αν χρειαστεί να λάβουμε κάποια απόφαση θα την λάβουμε από κοινού».

Ο Ντένις άνοιξε λοιπόν με τον τρόπο του ένα παράθυρο στον Αλόνσο προτείνοντάς του ν’ απέχει το 2016. Η αντίδραση του 34χρονου Ισπανού έδειξε μάλλον υπαναχώρηση: «Σίγουρα θα είμαι στο grid.  Αντί να ρωτάτε εμένα ρωτήστε το Ντένις να αποσαφηνίσει τι εννοεί. Δεν ξέρω τις προθέσεις του ή τι εννοεί μ’ αυτό αλλά σίγουρα όλοι θέλουμε να βελτιωθούμε. Ελπίζω όταν θα δοκιμάσω το μονοθέσιο στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης να είναι καλό. Καλό είναι να ξεκαθαρίσει ο Ρον τι εννοεί, εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω».



O Μπάτον μπλοκάρει τον εσωτερικό τροχό στην είσοδο της στροφής στη Yas Marina.


Ο Μπάτον από την πλευρά του τόνισε πως αν ένας οδηγός λείψει ένα χρόνο
επιστρέφοντας θα βρει το μονοθέσιο στημένο στα μέτρα άλλου οδηγού και αυτό θα χρειαστεί πολύ καιρός για να το αλλάξει μετά. 

Σήμερα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Yas Marina οι δυο McLaren εκκινούν από την 12η και 17η θέση. Ο Μπάτον είναι 12ος και ο Αλόνσο που είχε κλατάρισμα 17ος. Μένει να δούμε αν θα καταφέρουν να βαθμολογηθούν δεδομένης της υστέρησης ισχύος από τη μονάδα της Honda που τους καθιστά πιο αργούς στη μεγάλη ευθεία κατά 27km/h σε σχέση με τις Mercedes.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης