Αποκάλυψη για το Evoque cabrio

Αποκάλυψη για το Evoque cabrio

Το ανοιχτό πολυτελές SUV της Range Rover φέρει υφασμάτινη οροφή που ανοίγει σε 18 sec.

Αποκάλυψη για το Evoque cabrio
Μετά από μια μεγάλη… καμπάνια από teaser, επιτέλους η Land Rover μας αποκαλύπτει το ανοιχτό Evoque που θα περάσει στην παραγωγή μέσα 2016, θα κοστίζει κάτι παραπάνω από 50.000€ στην κεντρική Ευρώπη, θα διατεθεί σε 170 χώρες και σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Το ανοιχτό Evoque είναι μία υπόθεση που ξεκινά από το πρωτότυπο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια και εν τέλει οι Βρετανοί αποκαλύπτουν το ιδιαίτερο μοντέλο τους (το κορυφαίο πολυτελές κάμπριο SUV στον κόσμο, όπως διατείνονται οι ίδιοι) που έχει δεχθεί διάφορες ενισχύσεις στο αμάξωμα εν απουσία της κανονικής σκληρής οροφής.

Κλείσιμο


Στην θέση της τελευταίας υπάρχει μία μαλακή με πολλαπλές στρώσεις και κρύσταλλο στο πίσω παρμπρίζ και χρειάζεται 18 sec για να μαζευτεί στο πίσω μέρος (21 για να ανοίξει ξανά). Η διαδικασία γίνεται από ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό ακόμη και εν κινήσει (έως 48 km/h), ενώ υπάρχουν και αυτόματα roll-bars που την κακιά ώρα αναπτύσσονται σε 90 msec.

Από πλευράς χώρων δεν αλλάζει κάτι για τους επιβάτες, ούτε και για τον σταθερό χώρο αποσκευών που είναι μικρότερος και από ενός supermini (στα 251 lt), αλλά το μεγάλο άνοιγμα διευκολύνει στην φόρτωση, τονίζει η Land Rover. Εδώ να πούμε πως το εσωτερικό είναι διάταξης 2+2 και πως από την κεντρική οθόνη ξεχωρίζει η στενόμακρη οθόνη αφής 10,2’’ που υποστηρίζει τα Android Auto και Apple CarPlay καθώς και πολλές online εφαρμογές.



Την κίνηση του ανοιχτού Evoque -που φτάνει τους κοντά 2 τόνους σε βάρος- αναλαμβάνει ένας turbo-diesel των 2,0lt που αποδίδει 180 PS και έχει το 0-100 σε 10,3 sec. Αντίστοιχα, υπάρχει η βασική turbo βενζίνης επίσης 2,0 lt με 240 PS και 8,6 sec, ενώ και στις δύο εκδόσεις στάνταρ είναι το κιβώτιο 9 σχέσεων. Φυσικά, υπάρχουν και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα για off-road διαδρομές με ανεβασμένη ή όχι την οροφή!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης