F1: Βέτο Ferrari στις πελατειακές μονάδες ισχύος!

F1: Βέτο Ferrari στις πελατειακές μονάδες ισχύος!

Όπως αποκάλυψε η FIA η Ιταλική ομάδα άσκησε βέτο όπως δικαιούται ώστε να μην υπάρξουν το 2016 πελατειακές εκδόσεις μονάδων ισχύος οριοθετημένου κόστους για τις ιδιωτικές ομάδες.

F1: Βέτο Ferrari στις πελατειακές μονάδες ισχύος!
Η τεχνολογία των νέων μονάδων ισχύος που εφαρμόστηκε από πέρυσι στη F1, δείχνει προφανώς το δρόμο που θα πάρουν τα πράγματα στην αυτοκίνηση στο μέλλον, όμως κοστίζει πολύ ακριβά. Περίπου 20 εκ ευρώ ετησίως απαιτούνται για 8-10 μονάδες ισχύος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μικρές ιδιωτικές ομάδες να μην μπορούν να καλύψουν εύκολα το κόστος. Η δυσπραγία έχει επηρεάσει την ανταγωνιστικότητά τους και το επίπεδο θεάματος στη F1. Γι’ αυτό η FIA πιέζει τα πράγματα ώστε να δημιουργηθεί μια πελατειακή φθηνή έκδοση άλλης μορφής κινητήρα που θα επιτρέψει στις μικρές ομάδες να επιστρέψουν με αγωνιστική προσέγγιση.

Ήδη συμφωνήθηκε ν’ αλλάξουν οι κανονισμοί και να επιτρέπεται το 2016
να χρησιμοποιούνται από τις μικρές ομάδες οι φετινές μονάδες ισχύος. Για παράδειγμα όπως όλα δείχνουν το 2016 οι Toro Rosso θα αγωνίζονται με μονάδες ισχύος Ferrari του 2015.
Κλείσιμο
Όμως αυτό δε μειώνει το κόστος στη FIA θέλουν ένα οικονομικό πακέτο μονάδας ισχύος/κιβωτίου που να μην κοστίζει ούτε 10 εκ. ευρώ. Mercedes και Renault συμφωνούσαν σ’ αυτό αλλά η Ferrari άσκησε βέτο. Αν υπήρχε ομόφωνη απόφαση αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί από το 2016. Η FIA με βάση τους κανονισμούς μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή αυτού του σχεδίου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά την ενημέρωση των ομάδων. Κοντολογίς πάει για το 2017.



Η FIA αποκάλυψε χτες ότι η Ferrari άσκησε βέτο επί του θέματος
καθώς δεν μπορεί να παρέχει τόσο φθηνή μονάδα ισχύος.

Για να υπάρξει πελατειακός κινητήρας από το 2017 η FIA ζήτησε προτάσεις από ενδιαφερόμενους. Η Cosworth έχει ήδη εκφράσει την πρόθεση να καταθέσει πρόταση…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης