Χάμιλτον: Μέρος της επιτυχίας στο Μπρον!

Χάμιλτον: Μέρος της επιτυχίας στο Μπρον!

Η ομάδα της Mercedes F1 γιόρτασε τη διατήρηση του τίτλου στους κατασκευαστές στα δυο της εργοστάσια επί Βρετανικού εδάφους στο Μπράκλεϊ και το Μπρίξγουρθ.

Χάμιλτον: Μέρος της επιτυχίας στο Μπρον!
 Με 12 νίκες σε 15 αγώνες, 29 παρουσίες (στις 45) στο βάθρο, 14 pole και 9 ταχύτερους γύρους,
το υβριδικό σύστημα της Mercedes Mercedes-Benz PU106B Hybrid Power Unit  έχει πάρει το 60% των βαθμών που έχουν μοιραστεί στους 15 αγώνες ενώ βρίσκονταν στην πρωτοπορία στο 79% των γύρων. Απ’ αυτά το 35% των βαθμών και το 77% των γύρων οφείλονται στην αγωνιστική ομάδα της Mercedes και την F1 W06 Hybrid.

Στα επινίκια βρέθηκαν στο εργοστάσιο και οι οδηγοί της ομάδας, Λιούις Χάμιλτον
Κλείσιμο
και Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Χάμιλτον που μπορεί ακόμη και στον επόμενο αγώνα στο Ώστιν να πάρει τον τίτλο αναφέρθηκε στον αρχιτέκτονα της σημερινής ομάδας που δεν είναι άλλος από τον Ρος Μπρον.

Ο Βρετανός που είναι αγκαλιά με τον 3ο τίτλο της καριέρας του είπε για το συμπατριώτη του και πολύπειρο μηχανικό: «Όταν μίλησα για πρώτη φορά με το Ρος πριν λίγα χρόνια ούτε μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε στο σημείο να πάρουμε συνεχόμενους τίτλους. Θυμάμαι που συζητούσαμε και είχα καλό προαίσθημα ακούγοντας τα σχέδια. Πρέπει να μην ξεχάσω να του στείλω ένα μήνυμα καθώς θεωρώ πως ακόμη και σήμερα αποτελεί μέρος της επιτυχίας μας. Δεν πίστευα πως θα κυριαρχούσαμε φέτος με τέτοιο τρόπο όπως το κάναμε και πέρυσι. Καθώς οι κανονισμοί δεν αλλάζουν περιμένεις να μείνουν περίπου ίδια τα πράγματα αλλά δείτε στη McLaren πως άλλαξαν τα πάντα από τη μια χρονιά στην άλλη. Τα πάντα μπορεί να συμβούν στον αθλητισμό. Κάναμε ακόμη καλύτερη δουλειά φέτος από πέρυσι αυτό είναι φαινόμενο».




Ο Ρος Μπρον ήταν ο αρχιτέκτονας της χρυσής εποχής Σουμάχερ στη Ferrari. Πήγε στη Honda βοήθησε να επιβιώσει η ομάδα όταν έφυγαν οι Ιάπωνες πήρε το νταμπλ με τη Brawn το 2009 και όταν η Mercedes αγόρασε την ομάδα έθεσε σωστά τις βάσεις για τη σημερινή επιτυχία. 

Από την πλευρά του ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας, Τότο Βολφ συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Τα καταφέραμε και πάλι, αυτό μας ενώνει σε όλα τα επίπεδα. Ο Λιούις βρίσκεται στην κορυφή του κύματος και κάνει μια καταπληκτική χρονιά. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε όλοι μαζί παγκόσμιοι πρωταθλητές και αυτό είναι κάτι ιδιαίτερο. Θέλουμε να παραμείνουμε εδώ γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά το 2016».




Εικόνα από τους χθεσινούς πανηγυρισμούς στο εργοστάσιο της Mercedes. Οι εργαζόμενοι σε σχηματισμό δημιουργούν το λατινικό ΙΙ για την διατήρηση του τίτλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης