Η πιο γρήγορη και δυνατή Μ4!

Η πιο γρήγορη και δυνατή Μ4!

Η GTS χρησιμοποιεί τον 6κύλινδρο σε σειρά turbo των Μ3/Μ4, όμως χάρη στην τεχνολογία ψεκασμού νερού που ψύχει τον αέρα στην εισαγωγή του κινητήρα, η μέγιστη ισχύς του 3λιτρου συνόλου ανεβαίνει από τα 431 στα 500 PS! 

Η πιο γρήγορη και δυνατή Μ4!
Δύο μήνες αφότου παρουσίασε στο Μοντερέι της Καλιφόρνια την M4 GTS σε πρωτότυπη μορφή, η BMW επιστρέφει με την τελική έκδοση παραγωγής του καυτού coupe. Η ειδική έκδοση της Μ4 θα κατασκευαστεί σε μόλις 700 αντίτυπα, με αφορμή τα 30ά γενέθλια της Μ3. Η BMW M4 GTS έχει προσανατολισμό τη χρήση στις πίστες, όμως συνοδεύεται από άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Η GTS χρησιμοποιεί μεν τον 6κύλινδρο σε σειρά turbo των Μ3/Μ4, όμως χάρη στην τεχνολογία ψεκασμού νερού (χρησιμοποιείται στην Μ4 Safety Car του MotoGP) που ψύχει τον αέρα στην εισαγωγή του κινητήρα η μέγιστη ισχύς του 3λιτρου συνόλου ανεβαίνει από τα 431 στα 500 PS! Ομοίως, η ροπή αυξάνεται στα 61,2 kgm (περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της BMW M).

Κλείσιμο


Η αύξηση στην ιπποδύναμη, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του βάρους στα 1.510 kg και τη χρήση αεροδυναμικών βοηθημάτων χαρίζουν στην M4 GTS επιδόσεις που συναντάμε συνήθως στα supercar: 0-100 σε 3,8 sec και τελική 305 km/h. Τα καθίσματα είναι ανθρακονημάτινα, ενώ το καπό, η οροφή και η εμπρός αεροτομή είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο από ανθρακόνημα (CFRP). Η BMW ανακοινώνει ότι το νέο της δημιούργημα σημείωσε χρόνο 7:28 στο Νίρμπουργκρινγκ.

Οι πορτοκαλί ζάντες αλουμινίου 19/20 ιντσών (εμπρός/πίσω) δημιουργούν αντίθεση στο ανθρακί αμάξωμα και πατούν σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, διαστάσεων 265/35 και 285/30 αντίστοιχα. Η ανάρτηση είναι φυσιολογικά ρυθμιζόμενη, ώστε να προσαρμόζεται στα διαφορετικά δεδομένα κάθε πίστας. Τα κεραμικά φρένα αναλαμβάνουν να ακινητοποιήσουν την M4 GTS με ασφάλεια, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Η M4 GTS εφοδιάζεται με πίσω φώτα OLED (οργανικοί λαμπτήρες LED), που αποτελούν τη νέα τάση στην τεχνολογία φωτισμού.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης