O αντίπαλος των Audi A3 και BMW Σειρά 1 από την Infiniti

O αντίπαλος των Audi A3 και BMW Σειρά 1 από την Infiniti

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη κάνει το Q30, το αυτοκίνητο που αποτελεί το «εισιτήριο» της Infiniti στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων.

O αντίπαλος των Audi A3 και BMW Σειρά 1 από την Infiniti
Όπως η μητρική Nissan κινήθηκε αντισυμβατικά με το Qashqai, έτσι και η Infiniti δίνει στο Q30 χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να απευθυνθεί σε ένα πιο νεανικό κοινό. Το χαρακτηρίζει μάλιστα «active compact», ώστε να του προσδώσει χαρακτήρα οχήματος ελεύθερου χρόνου.

Το Infiniti Q30 θα κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ και οι παραδόσεις θα αρχίσουν από τη Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο του 2016. Το μήκος του φθάνει τα 4,42 m (από τα πιο μεγάλα στην κατηγορία) και ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 368 lt. Εκτός από τη βασική έκδοση θα κυκλοφορήσει σε δύο πιο πλούσιες, την Premium και την Sport. Το ύψος της τελευταίας είναι μικρότερο κατά 20 mm και δίνει έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά.

Κλείσιμο


Το Q30 Premium περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του προβολείς ομίχλης LED, 18άρες ζάντες αλουμινίου, χρωμιωμένη διπλή απόληξη της εξάτμισης, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών στο χρώμα του αμαξώματος. Διαφορετικό προφυλακτήρα έχει το Q30 Sport, ενώ τα πλαϊνά μαρσπιέ, οι σκούρες απολήξεις της εξάτμισης και οι ζάντες 19 ιντσών τονίζουν το χαρακτήρα του. Επιπλέον, η ανάρτηση του Q30 Sport είναι χαμηλωμένη κατά 15mm.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό, οι κινητήρες προέρχονται είτε από τη Mercedes (εξάλλου το Q30 δανείζεται την πλατφόρμα MFA από την A-Class) είτε από τη Nissan. Η βασική έκδοση εφοδιάζεται από τον 1.6 βενζίνης με τους 122 ή τους 156 ίππους και τους diesel 1.5 και 2.2, αντίστοιχης ισχύος 109 και 170 PS. Τα Q30 Premium και Sport θα είναι διαθέσιμα και με τον 2λιτρο βενζίνης των 211 PS. Οι επιλογές στα κιβώτια είναι το 6τάχυτο μηχανικό και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο πιο οικονομικός σε κατανάλωση συνδυασμός είναι ο 1.5 diesel με μηχανικό κιβώτιο (3,9 lt/100 km και 103 g/km).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης