Ματέο Ρέντσι: Κάτω τα χέρια από το Ιταλικό GP!

Ματέο Ρέντσι: Κάτω τα χέρια από το Ιταλικό GP!

Σήμερα και αύριο διοργανώνεται στο πάρκο της Μόντσα για 64η φορά στη σύγχρονη ιστορία της F1, αγώνας. Όμως τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα για το μέλλον καθώς το συμβόλαιο της ιστορικής πίστας με τη FOM ολοκληρώνεται στα τέλη του 2016.

Ματέο Ρέντσι: Κάτω τα χέρια από το Ιταλικό GP!
Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξει συνέχεια για το Ιταλικό GP και τη Μόντσα.  Οι διαπραγματεύσεις που έχουν κρατήσει σχεδόν δυο χρόνια δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες η διαφορά ανάμεσα στα δυο εμπλεκόμενα μέρη είναι περί των 10 εκ. δολαρίων σε ετήσια βάση.  Ο Μπέρνι Έκλεστον από την πλευρά του θέλει να υπάρχει μια αίσθηση ίσης μεταχείρισης προς όλες τις χώρες που διοργανώνουν αγώνες πόσο μάλλον που φέτος η άκαμπτη στάση του οδήγησε στην απουσία του Γερμανικού GP από το πρόγραμμα.

Μιλώντας στη Μόντσα χτες για το θέμα ο 84χρονος Βρετανός είπε:
"Εδώ και δυόμισι χρόνια συζητάμε, εναπόκειται σ' αυτούς ν' αλλάξουν γνώμη.  Στο τέλος της ημέρας εμείς έχουμε κάτι προς πώληση και εξαρτάται απ' αυτούς αν θα αγοράσουν. Η τιμή που ζητάμε είναι η ίδια που πληρώνουν και οι υπόλοιποι στην Ευρώπη. Δεν είναι κάτι δραματικό απλά δεν έχουν καταφέρει να το κάνουν αποδοτικό για πολλούς λόγους. αυτή τη στιγμή δε βλέπω να μπορεί να γίνει συμφωνία γιατί δε θέλουν να πληρώσουν. Είχαν μια πολύ καλή συμφωνία τα προηγούμενα χρόνια και θέλουν να συνεχίσουν σ' αυτή τη βάση αλλά αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους κάποιους ανθρώπους".
Κλείσιμο

Στη συζήτηση παρενέβη μέσω του κρατικού ραδιοφώνου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι:
"Αφήστε ήσυχη τη Μόντσα, αυτό θα πούμε στον Έκλεστον. Η F1 δεν είναι μόνο λεφτά έχει και ιστορία".

Αντιδρώντας σ' αυτό ο Έκλεστον συμπλήρωσε: "Προφανώς υπάρχει ιστορία και προφανώς η F1 θα χάσει, όμως κάναμε συμφωνία πριν δυόμισι χρόνια και ακόμη περιμένω".



Η εθιμοτυπική φωτογραφία της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari στο πάρκο της Μόντσα χτες.


Από την πλευρά της Ferrari ο αγωνιστικός διευθυντής Μαουρίτσιο Αριβαμπένε συμπλήρωσε:
"Έχουν πει πολλάκις πως ο πυρήνας της F1 βρίσκεται σε Μόντσα, Σπα, Χόκενχάιμ, Σίλβερστον Μονακό. Πρέπει να το προστατέψουμε αυτό, όποιος ξεκόβει από τις ρίζες του χάνει την προσωπικότητά του. Αν χάσουμε τον πυρήνα η παράσταση τελείωσε. Στηρίζουμε τη Μόντσα, χωρίς να είμαστε απέναντι στα άλλα GP απλά το σόου χρειάζεται καρδιά. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και η γνώμη της Ferrari. Προφανώς δε διαπραγματευόμαστε εμείς με τον Έκλεστον και δεν είναι δουλειά μας ή ευθύνη μας το να υπάρξει συμφωνία. Θα κάνουμε όμως ότι μπορούμε για να υπάρξει θετική έκβαση".  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης