Ο διπλός χαρακτήρας του Volvo V60 CC

Ο διπλός χαρακτήρας του Volvo V60 CC

Το V60 Cross Country προσφέρει χώρους, πολυτέλεια, επιδόσεις, οικονομία, κίνηση εκτός δρόμου, ασφάλεια και χαρακτήρα.

Ο διπλός χαρακτήρας του Volvo V60 CC
Αναμφισβήτητα το V40 Cross Country αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια μια μεγάλη εμπορική επιτυχία της Volvo και όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει να προβληματίζει τον ανταγωνισμό το επόμενο διάστημα. Η Volvo έχει μακρά παράδοση στα οχήματα εντός/εκτός δρόμου με τη σειρά ΧC και τα 60/70/90.

Εσχάτως άνοιξε μια ακόμη κατηγορία αυτή των Cross Country που στέκεται απέναντι στη σειρά All Road της Audi. Το V60 Cross Country φορά κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης ενώ διατίθεται σε προσθιοκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις. Όλες οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είτε πρόκειται για 2.0lt είτε για 2.4lt αποδίδουν την ίδια ισχύ των 190PS. Αυτό που αλλάζει είναι η ροπή και οι εκπομπές ρύπων ανάλογα με τη χρήση μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου 8 σχέσεων (Auto Kinetic) αλλά και του κυβισμού ή τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς.

Βασική προσθιοκίνητη έκδοση η δίλιτρη πετρελαιοκίνητη των 190PS ενώ κορυφαία προσθιοκίνητη έκδοση είναι αυτή των 245PS από τον Τ5 βενζινοκινητήρα των 2.0lt. Υπάρχει όμως και πετρελαιοκίνητη έκδοση 2.4lt που συνδυάζεται αποκλειστικά με σύστημα 4κίνησης AWD και 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Κλείσιμο
Ολες οι εκδόσεις διαθέτουν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερες διαδρομές στην ανάρτηση αλλά και αρκετές δυνατότητες εκτός δρόμου για όσους “ζουν” μακριά από την άσφαλτο. Πέρα από κινητήρες και κιβώτια ο υποψήφιος αγοραστής έχει να επιλέξει μέσα από μια ευρεία γκάμα εξτρά που χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: Στην άνεση, στην αισθητική αλλά και στην ασφάλεια. Ειδικά ο τελευταίος τομέας αξίζει ιδιαίτερης μνείας κατά την άποψή μας.

Όσον αφορά στην παθητική ασφάλεια στο στάνταρ εξοπλισμό η Volvo πέρα από τα συνήθη προικίζει το V60 Cross Country με: Ενισχυμένη καμπίνα, δομή απορρόφησης ενέργειας εμπρός, προστασία από πλευρική πρόσκρουση (SIPS), προστασία από ανατροπή, κολώνα τιμονιού που υποχωρεί, σύστημα προστασίας αυχένα και πλάτης (WHIPS), σύστημα αντιβύθισης, κλήση κινδύνου (Volvo On Call) και άλλα.

Όσον αφορά στην ενεργητική ασφάλεια οι επιβαίνοντες του V60 Cross Country και ειδικά ο οδηγός προστατεύονται μέσω συστημάτων όπως: City Safety, Ρυθμιζόμενο Cruise Control με υποβοήθηση διατήρησης απόστασης, διατήρηση λωρίδας, σύστημα επαγρύπνησης, προειδοποίησης σύγκρουσης, τυφλών σημείων (BLIS), ευστάθειας (ESC), πίεσης των ελαστικών (TMPS), έξυπνους προβολείς, παράθυρα με υδατοαπωθητικά κρύσταλλα και άλλα. Αξίζει να τονιστεί το σύστημα Volvo Sensus που υποστηρίζει την πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω του σήματος δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον μέσω ενσωματωμένων εφαρμογών φροντίζει για την ψυχαγωγία (μουσική), την ενημέρωση ή την άνεση (πλοήγηση) των επιβατών. Το V60 Cross Country διατίθεται ήδη προς πώληση στην Ελληνική αγορά με τη Volvo να διαθέτει ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός από τα S60 Cross Country και XC60 αλλά και “εξωτερικός” από το Audi Α4 Allroad.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Volvo V60 Cross D4
Κινητήρας:  1.969 cc
Ισχύς: 190 PS/4000 rpm
Ροπή: 40.7 kgm/1.750 – 2500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Επιτάχυνση 0-100 km7,8 sec
Τελική ταχύτητα:
  210 km/h
Μικτή κατανάλωση (/100 km): 4,2 lt
Εκπομπές CO2: 110 gr/km
Κιβώτιο: Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Βάρος: 1.712 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.638/1.899/1.545 mm
Χώρος αποσκευών: 430 lt
Τέλη κυκλοφορίας: 99 ευρώ
Τιμή: 38.000 (35.200 με απόσυρση) ευρώ




Volvo-V60-Cross-Country-g640

Volvo-V60-Cross-Country-i640

Volvo-V60-Cross-Country-j640tall

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης