DTM: Σπρώξε τον έξω!

DTM: Σπρώξε τον έξω!

Επεισοδιακός ήταν ο 5ος διπλός αγώνας του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού με τη βροχή στη Στύρια να παίζει το ρόλο της. Νικητής στον πρώτο αγώνα ήταν ο Edoardo Mortara που αγωνίζεται για λογαριασμό της Abt με Audi.  Στο δεύτερο αγώνα ο Ekstrom επίσης με Audi της Abt επικράτησε του Gary Paffett με τη Mercedes.

DTM: Σπρώξε τον έξω!
Στον πρώτο αγώνα ο Mortara κατάφερε να μετατρέψει την pole σε νίκη. Ο οδηγός της Audi ήταν εξαιρετικά γρήγορος και στις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες. Δεν κατόρθωσε όμως να διατηρήσει την πρώτη θέση στην εκκίνηση καθώς τον πέρασε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jamie Green που αγωνίζεται στην ίδια ομάδα. Όμως σύντομα ο Green αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων που τον έριξε στις πιο πίσω θέσεις προτού εγκαταλείψει. Ο Mortara μετά απ' αυτή την εξέλιξη δεν απειλήθηκε σε κάποιο σημείο του αγώνα. Ο Ιταλός οδηγός έφτιαξε μια διαφορά αρχικά 2 και μετά 3 δευτερολέπτων από τους διώκτες του πετυχαίνοντας έτσι την 3η  νίκη της καριέρας του στο DTM. Ο Mortara είχε κερδίσει ακι το 2012 στο Red Bull Ring. Πίσω του τερμάτισε ο Pascal Wehrlein με τη Mercedes πράγμα που τον έφερε και λόγω της εγκατάλειψης του Green στην κορυφή της βαθμολογίας με 94 βαθμούς.  

Η πρώτη δεκάδα στην τελική κατάταξη του πρώτου αγώνα ήταν:


Κλείσιμο

Θέση

Οδηγός

Ομάδα

Αυτοκίνητο

Διαφορά

1

Edoardo Mortara

Abt

Audi

41m41.536s

2

Pascal Wehrlein

HWA

Mercedes

1.792s

3

Paul Di Resta

HWA

Mercedes

11.200s

4

Christian Vietoris

HWA

Mercedes

17.958s

5

Mattias Ekstrom

Abt

Audi

19.300s

6

Augusto Farfus

RBM

BMW

19.902s

7

Gary Paffett

ART

Mercedes

23.272s

8

Mike Rockenfeller

Phoenix

Audi

23.534s

9

Marco Wittmann

RMG

BMW

29.879s

10

Adrien Tambay

Abt

Audi

30.368s




Ο Mattias Εkstrom πήρε ξανά pole position μετά από 3 χρόνια σε βρεγμένο οδόστρωμα
χτες το πρωί ενόψει του δεύτερου αγώνα που αναμένονταν να διεξαχθεί υπό βροχή. Παρά τις δύσκολες συνθήκες στο οδόστρωμα και τα νερά που βρίσκονταν στην πίστα ο Ekstrom κατόρθωσε να πάρει την pole με διαφορά μόλις 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Rockenfeller επίσης με Audi. Ήταν η 21η pole του Ekstrom που είχε να βρεθεί σ' αυτή τη θέση από το 2012 στο Χόκενχάιμ.

Μετά από λίγες ώρες ο Ekstrom κατάφερε να διατηρήσει την 1η θέση στην εκκίνηση και ν' αντισταθεί στην ασφυκτική πίεση του Gary Paffett στο τέλος του αγώνα για να πάρει την 21η νίκη της καριέρας του. Ο αγώνας εκκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση λόγω της βροχής και οι πέντε πρώτοι γύροι κύλησαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Πίσω τους ο Mortara κατάφερε ν' ανέβει ξανά στο βάθρο προσπερνώντας τον Rockenfeller με σωστή στρατηγική στα πιτ. Ο Wehrlein είχε μια μάχη για την 6η θέση με τους Wickens και Scheider στο τέλος του αγώνα. Κατάφερε να τους περάσει και τους δυο στη στροφή 2 στον τελευταίο γύρο και αμέσως μετά ακούστηκε σε live μετάδοση από την ενδοεπικοινωνία του Scheider η εντολή από τα πιτ "Σπρώξε τον έξω".  Ο Scheider χτύπησε τελικά το Wickens στα φρένα για τη στροφή 3. Η Mercedes του Wickens παρέσυρε και αυτή του Wehrlein και βρέθηκαν και οι δυο στην αμμοπαγίδα εγκαταλείποντας. Ο Scheider τερμάτισε όμως οι αγωνοδίκες τελικά τον μηδένισαν και έχασε την 6η θέση.



Από την πλευρά της Mercedes θεωρούν πως η Audi ξεκίνησε πόλεμο
. Από την πλευρά της Audi o Wolfgang Ullrich ζήτησε συγνώμη γι' αυτό το αντιαθλητικό μήνυμα που το απέδωσε στο πάθος της στιγμής.

Η δεκάδα του δεύτερου αγώνα μετά το μηδενισμό του Scheider διαμορφώθηκε ως εξής:

Θέση

Οδηγός

Ομάδα

Αυτοκίνητο

Διαφορά

1

Mattias Ekstrom

Abt

Audi

1h01m47.136s

2

Gary Paffett

ART

Mercedes

4.334s

3

Edoardo Mortara

Abt

Audi

23.555s

4

Mike Rockenfeller

Phoenix

Audi

25.445s

5

Nico Muller

Rosberg

Audi

29.964s

6

Lucas Auer

ART

Mercedes

43.726s

7

Maximilian Gotz

Mucke

Mercedes

44.620s

8

Christian Vietoris

HWA

Mercedes

1m00.668s

9

Paul Di Resta

HWA

Mercedes

1m01.506s

10

Antonio Felix da Costa

Schnitzer

BMW

1m05.663s


Στη βαθμολογία ο Ekstrom (111 βαθμοί)  πήρε το προβάδισμα από το Wehrlein (94 βαθμοί) ενώ ανάμεσά τους ανέβηκε ο Mortara με 98 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας στη Μόσχα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης