Ο 2λιτρος turbo της Lexus και στο coupe RC

Ο 2λιτρος turbo της Lexus και στο coupe RC

Όταν διαθέτεις στο… οπλοστάσιό του έναν σύγχρονο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα καλό είναι να τον εκμεταλλεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο 2λιτρος turbo της Lexus και στο coupe RC
Έτσι μετά τα SUV NX και RX, αλλά και το sedan IS, o 4κύλινδρος turbo βενζίνης θα πάρει τη θέση του κάτω από το καπό και του RC.

Οι πωλήσεις του Lexus RC 200t θα αρχίσουν μέσα στους τελευταίους μήνες του 2015. Το RC 200t εφοδιάζεται λοιπόν με το 2.0 turbo, ο οποίος αποδίδει 245 ίππους και ροπή 35,7 kgm, διαθέσιμη από τις 1.650 έως τις 4.400 rpm.

Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Sport Direct Shift, το οποίο είχε εξελιχθεί αρχικά για το coupe επιδόσεων της Lexus, το RC F. Η θυγατρική της Toyota ανακοινώνει για το RC 200t μέση κατανάλωση 7,2 lt/100 km και εκπομπή ρύπων 166 g. CO2 ανά km.

Κλείσιμο
 Όσον αφορά τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί 7,5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 km/h. Το RC 200t θα διατίθεται και με το προαιρετικό πακέτο F SPORT, στον εξοπλισμό του οποίου περιλαμβάνεται διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Torsen και ρυθμιζόμενη ανάρτηση AVS για πιο σπορ συμπεριφορά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης