Υβριδικό και το πολυμορφικό της BMW

Υβριδικό και το πολυμορφικό της BMW

Η βαυαρική εταιρεία παρουσίασε μία πρωτότυπη plug-in υβριδική έκδοση της Σειράς 2 Active Touring, που ουσιαστικά προλογίζει την έκδοση παραγωγής.

Υβριδικό και το πολυμορφικό της BMW
Το εν λόγω μοντέλο μοιάζει περισσότερο με ένα προ-παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στις αγορές του χρόνου και λιγότερο ως ένα πρωτότυπο που το περιγράφει η εταιρία. Για την ώρα δοκιμάζεται με το σύστημα πρόωσης να βασίζεται σε έναν TwinPower τρικύλινδρο κινητήρα 1.500 cc που αποδίδει 136 PS. Συνδυάζεται με κιβώτιο Steptronic με έξι σχέσεις και κινεί αποκλειστικά τους εμπρός τροχούς. 

Στον πίσω άξονα βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας με ισχύ 88 PS και ένα διβάθμιο μειωτήρα (κιβώτιο ταχυτήτων) και παρόλο που η συνδυαστική ισχύς δεν δίνεται από την BMW, το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,5 sec με κατανάλωση στα 2,0 lt/100 km και καθαρή ηλεκτροκίνηση για 38 km.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως στον εμπρός άξονα υπάρχει μία υψηλής τάσης γεννήτρια με χαρακτηριστικά ανάκτησης ενέργειας. Ως ηλεκτροκινητήρας (με ανάστροφη πόλωση) έχει ισχύ 20 PS προσφέροντας καλύτερα χαρακτηριστικά ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του θερμικού κινητήρα από οποιοδήποτε συμβατικό start/stop.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης