Έκλεστον: H F1 παραείναι ακριβή!

Έκλεστον: H F1 παραείναι ακριβή!

Χείμαρρος σε αποκαλύψεις υπήρξε ο Βρετανός διευθύνων σύμβουλος της F1, μιλώντας στο BBC για το μέλλον του σπορ.

Έκλεστον: H F1 παραείναι ακριβή!
Είναι δεδομένο πως η σημερινή αθλητική εικόνα της F1 απέχει πάρα πολύ από το επιθυμητό πράγμα που πλέον αντικατοπτρίζεται στην απήχηση που έχει. Μιλώντας σχετικά ο Έκλεστον ανέφερε: «Πρέπει να ελεγχθούν τα κόστη καθώς οι περισσότερες ομάδες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Ο Έκλεστον τόνισε πως προσπάθησε να σώσει το Γερμανικό GP:
«Μειώσαμε το συμβόλαιο κατά 50% και πάλι δεν μπορούσαν». Αναφερόμενος στο Ιταλικό GP ο ισχυρός άντρας της F1 είπε: «Η κατάσταση είναι παρόμοια με τη Γερμανία, δεν υπάρχει συμφωνία. Μη μου λέτε ξανά για την ιστορία και η Γαλλία είχε αγώνα από το 1906 αλλά δεν έχουμε ξαναπάει από το 2008, είχαμε όμως προς αντικατάσταση μερικούς καλούς αγώνες δε συμφωνείτε;».
Κλείσιμο

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1 τόνισε την αντίθεσή του προς τις σημερινές μονάδες ισχύος
και ειδικά για τις προτάσεις που ακούγονται για το 2017 με απόδοση 1000PS ανέφερε: «Πόσο θα κοστίζει αυτό; Θα μπορούν οι ομάδες να το πληρώσουν;».

Αναφερόμενος στην Audi και στις φήμες που θέλουν να φρενάρει η είσοδος της εταιρείας στη F1, λόγω της προσωπικής αντιπάθειας που έχει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γκρουπ VW, Φέρντιναντ Πήχ στο πρόσωπό του ο Έκλεστον είπε: «Πρώτη φορά το ακούω, αν αυτό είναι το θέμα με χαρά να παραιτηθώ για να μπει ένα τέτοιο γκρουπ στη F1».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του Έκλεστον για τη χώρα μας υπήρξε αντίδραση από τον επίσημο φορέα διεκδίκησης του αγώνα DielpisFormula 1: «…Για μια ακόμη φορά ο Bernie Ecclestone, το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, από την πίστα του Bahrain, επιβεβαίωσε την θέλησή του για αγώνες Formula 1 στο Λιμάνι του Πειραιά. Η δήλωσή του ήταν καθαρή και έλεγε ότι εμπιστεύεται την πρόταση που του έχει γίνει, από τον φορέα DielpisFormula1.  ("Οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς"). Απαιτείται όμως λίγος χρόνος, για να υπάρξει σταθεροποίηση στα πολιτικό-οικονομικά της Ελλάδας και θα προχωρήσουμε. Θετικές δηλώσεις του Bernie Ecclestone, για την Ελλάδα και την Δραπετσώνα έχουν υπάρξει ξανά με τελευταία τον Αύγουστο του 2014. Η πρόταση αφορά ανάπλαση και τουριστική ανάπτυξη ιδιωτικών εκτάσεων που είχαν εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια ως "σκουπιδότοπος" και χώρος παράνομων πράξεων…».  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης