Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 108 1.0lt

Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 108 1.0lt

Οδηγούμε εντός αστικού τοπίου το νέο μικρό της Peugeot και διαπιστώνουμε πως αποδεικνύεται λίρα... 108!

Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 108 1.0lt
Το 108 είναι ένα από τα νέα «τρίδυμα» της συνεργασίας του ομίλου PSA (Peugeot-Citroen) με την Toyota και παρότι οι ομοιότητες με τα C1 και Aygo δεν περιορίζονται στο DNA αλλά απλώνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό του οχήματος, είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Αυτές υποχρεωτικά εντοπίζονται σε σχεδιαστικές πινελιές στο εξωτερικό, δυνατότητες εξατομίκευσης (τις οποίες προσφέρουν απλόχερα οι Γάλλοι) και λεπτομέρειες στο εσωτερικό. Η ομορφιά είναι υποκειμενικό πράγμα, αλλά εμάς το 108 μάς κέρδισε. Οι Γάλλοι, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί, προσπαθούν να χαρίσουν στον υποψήφιο αγοραστή όσο το δυνατόν πιο «ξεχωριστό» πακέτο.

Προσφέρουν, λοιπόν, 8 χρώματα για το αμάξωμα, 7 επιλογές σχεδιαστικών θεμάτων και 3 διαφορετικά εσωτερικά περιβάλλοντα. Ακόμα και για την υφασμάτινη οροφή της cabrio έκδοσης δίνεται η δυνατότητα προσωπικής διαμόρφωσης!

Εκτός των παραπάνω, το 108 προσφέρεται με δύο επιλογές κινητήρα. Εμείς είχαμε στη διάθεσή μας την 5θυρη ETG έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα των 69 PS και το αυτοματοποιημένο κιβώτιο.

Η συνεργασία τους είναι αρμονική εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση από ένα 3κύλινδρο σύνολο το οποίο, παρότι εύλογα δεν φημίζεται για τη ροπή του, επιτρέπει στο μικρό Peugeot να κινηθεί σβέλτα μέσα στην πόλη - το φυσικό του περιβάλλον δηλαδή. Αν θέλετε περισσότερη δύναμη και ταξίδια, μπορείτε να κοιτάξετε στην έκδοση με τον κινητήρα 1,2 lt.
Κλείσιμο

Ομως στο ασφυκτικό κλεινόν άστυ η πολιτισμένη λειτουργία του οχήματος δοκιμής μας ταιριάζει γάντι με το ευέλικτο γαλλικό μικρό, χαρίζοντας απλόχερα ουσία, με χαμηλό κόστος χρήσης και χωρίς να χρεώνει τον ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας. Τέσσερις επιβάτες βολτάρουν χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς, ενώ ο χώρος αποσκευών χωράει περισσότερα απ’ όσα θα πιστέψετε με την πρώτη ματιά.

Η αυξημένη για την κατηγορία ποιότητα υλικών και συναρμογής πλαισιώνεται από την εύχρηστη οθόνη αφής 7’’ που περιλαμβάνει το σύστημα infotainment - απαιτούμενο συνεπιβάτη στις ξέγνοιαστες βόλτες σας με το 108 στους δρόμους της πόλης! Το νέο 108 βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Peugeot, το οποίο μάλιστα προσφέρεται με άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (108 €/μήνα) και 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.



ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙ
KA

Κινητήρες: 998 cc
Ισχύς: 69 PS/6.000 rpm
Ροπή: 9.7 kgm/4.800 rpm
Μετάδοση: Στον εμπρός άξονα
Κιβώτιο: Αυτοματοποιημένο μηχανικό 5 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 157 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 14.3 sec
Μεικτή κατανάλωση: 4,2 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 97 gr/km
Βάρος: 860 kg
Διαστάσεις (Μ/Π/Υ): 3.475/1.615/1.460 mm
Χώρος αποσκευών: 180 lt (196 με κιτ επισκευής)
Τέλη κυκλοφορίας: 0 €
Τιμή: από 10.240 € (11.390 μοντέλο δοκιμής)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης