Mercedes: Πρόβλημα ο ρυθμός όχι η στρατηγική!

Mercedes: Πρόβλημα ο ρυθμός όχι η στρατηγική!

Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ κάνοντας αυτοκριτική και μιλώντας για τον αγώνα της Μαλαισίας όπου για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή τα ασημί βέλη έχασαν στα ίσα στάθηκε στην ταχύτητα της W06 Hybrid.

Mercedes: Πρόβλημα ο ρυθμός όχι η στρατηγική!
Μιλώντας σχετικά ο Βολφ δήλωσε: «Είναι εύκολο εκ των υστέρων να μετανιώνεις και να λες ότι θα ήταν καλύτερα έτσι ή αλλιώς. Πρόκειται όμως για συλλογικές αποφάσεις. Δεν έχουμε κάνει τα τελευταία δυο χρόνια σημαντικά λάθη στη στρατηγική μας οπότε τι νόημα έχει να σταθούμε σ’ ένα μεμονωμένο γεγονός. Αυτό που πρέπει να βρούμε είναι γιατί είχαμε θέμα με το ρυθμό μας στον αγώνα σ’ αυτές τις συνθήκες, νομίζω πως αυτό είναι το βασικό που χρήζει επίλυσης. Από την οπτική των οδηγών η ανάλυση του αγώνα δεν ήταν εύκολη, ήταν αρκετά πολύπλοκο. Δεν τα πήγαμε καλά με τα μηνύματα ασυρμάτου σήμερα είχαμε μερικά λάθη. Ίσως πρέπει να μιλάμε λιγότερο. Βλέποντας ότι δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε το Φέτελ δημιουργήθηκε ένταση. Έχει πλέον δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση διαφορετική όπου δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Σήμερα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε. Υπάρχουν αρκετά θέματα που επιδέχονται βελτίωσης. Σήμερα χάσαμε δίκαια».

Ο Ρόσμπεργκ παραδέχτηκε πως κόστισε το πιτ στοπ
υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας στην αρχή του αγώνα: «Στα σχέδια μας πριν είχαμε καταλήξει ότι πρέπει να μπούμε γι’ αλλαγή ελαστικών αν εμφανιστεί εκεί αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην πράξη αποδείχτηκε λάθος, χάσαμε πολύ χρόνο για να περάσουμε όσους βρέθηκαν μπροστά μας. Όλο τον αγώνα είχα θέμα με το ζύγισμα και πολύ υποστροφή δεν μπορούσα να προστατέψω τα ελαστικά. Δεν μπορούσα να βρω ισορροπία κρατήματος».
Κλείσιμο



Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ.

Ο Χάμιλτον εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη για την επιλογή της σκληρής γόμας στο τελευταίο πιτ στοπ. Αν εκεί είχε βάλει τη μέση πιθανόν να πλησίαζε το Φέτελ σε απόσταση βολής: «Με τη μέση γόμα το μονοθέσιο ήταν καλύτερο και μείωνα τη διαφορά. Μου είπαν ότι θα μου βάλουν τη μέση γόμα στο τελευταίο πιτ στοπ αλλά μου έβαλαν τη σκληρή που δεν ήταν γρήγορη. Έκανα ότι μπορούσα. Η ομάδα έκανε επιλογές σήμερα, αν ήταν οι καλύτερες δυνατές θα το αναλύσουμε αργότερα».

Από την ομάδα είπαν στο Χάμιλτον ότι είχε μείνει μόνο ένα σετ μεταχειρισμένων ελαστικών μέσης γόμας και θεωρούσαν πως η φρέσκια σκληρή γόμα θα ήταν ταχύτερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης