Mercedes: Διαφορετική οπτική Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ!

Mercedes: Διαφορετική οπτική Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ!

Οι δυο οδηγοί της Mercedes ξεκινούν ως φαβορί για τον τίτλο τη φετινή χρονιά όμως βλέπουν εντελώς διαφορετικά την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Mercedes: Διαφορετική οπτική Χάμιλτον – Ρόσμπεργκ!
Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε πρόσφατα ο Νίκο Ρόσμπεργκ τον ρωτήσαμε για το αν θεωρεί πως το θέαμα και το σπορ έχει ανάγκη τον ανταγωνισμό: «Πιθανόν εγώ όμως προτιμώ να έχω ως ισάξιο ανταγωνιστή μόνο το Λιούις».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον
βλέπει ελαφρώς διαφορετικά την κατάσταση. Ο 30χρονος που δεν άλλαξε τον αριθμό «44» με το «1» όπως είχε το δικαίωμα πιστεύει πως είναι καλύτερα αν υπάρχει πληθώρα διεκδικητών: «Νομίζω πως είναι πιο συναρπαστικό όταν έχεις μια μάχη με άλλη ομάδα. Μεγάλωσα παρακολουθώντας F1 και νομίζω ότι είναι πιο συναρπαστικό να βλέπεις δυο ομάδες να μάχονται μεταξύ τους. Είναι συναρπαστικό να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σε δυο πιλότους της ίδιας ομάδας αλλά είναι αλλιώς όταν ανταγωνίζεσαι άλλες ομάδες είναι καλύτερα να κερδίσεις και τον άλλο οδηγό της ομάδας σου και μια άλλη ομάδα. Το 2008 ήμασταν στην κόψη του ξυραφιού γιατί η Ferrari ήταν πολύ καλή στις γρήγορες πίστες. Αγώνες όπως στο Σίλβερστον, πίστες με γρήγορες καμπές ήταν σημεία που υστερούσαμε αν και ήμασταν (McLaren) καλύτεροι στα αργά κομμάτια. Προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσω τις απώλειες στους αγώνες που υπερείχαν απόλαυσα τη μάχη. Ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσα να υπερισχύσω στην εσωτερική μάχη της ομάδας. Οπότε είναι σα να παίρνεις ταυτόχρονα δυο έπαθλα».


Κλείσιμο

O Χάμιλτον συζητά στα πιτ της Mercedes με τον διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας Τότο Βολφ. Οι δυο τους έχουν στο επόμενο χρονικό διάστημα και μια διαπραγμάτευση για το νέο συμβόλαιο του Βρετανού με την ομάδα. Το τρέχων λήγει στο τέλος της χρονιάς.

Ο Χάμιλτον πήρε τον τίτλο πέρυσι στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς
κόντρα στο Ρόσμπεργκ και το 2008 σε ένα θρίλερ στην τελευταία στροφή από το Μάσα. Ο ίδιος θεωρεί πως ο Ρόσμπεργκ τον πίεσε περισσότερο: «Ο Νίκο είχε το ίδιο μονοθέσιο οπότε έπρεπε συνεχώς να βελτιώνω τους χρόνους μου και το σετάρισμα του μονοθεσίου».

Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ όπως όλα δείχνουν θα έχουν και φέτος τον πρώτο ρόλο στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μιλώντας με το Ρόσμπεργκ τον ακούσαμε να λέει: «Πρέπει να γίνω καλύτερος φέτος, να μην κάνω κανένα λάθος και ν’ ανεβάσω λίγο την απόδοσή μου ώστε να κερδίσω το Λιούις».

Ο Γερμανός έχει φτάσει σε επίπεδο αυτογνωσίας που δείχνει πως ψυχολογικά είναι έτοιμος για την κατάκτηση του τίτλου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης