Μεγαλώνει τη διαφορά η Mercedes!

Μεγαλώνει τη διαφορά η Mercedes!

Τη στιγμή που όλοι περίμεναν η προσπάθεια των Ferrari, Renault και Honda αλλά και η πρόοδος ομάδων όπως η Red Bull, Ferrari, McLaren να μειώσει τη διαφορά ανάμεσα στους πρωταθλητές και τους υπόλοιπους ήρθε χτες ο Νίκο Ρόσμπεργκ μ’ ένα γύρο ασύλληπτα γρήγορο να δώσει μια άλλη διάσταση στα πράγματα.

Μεγαλώνει τη διαφορά η Mercedes!
Ο Γερμανός που χτες ασχολήθηκε με το σετάρισμα της W06 μιλώντας μετά στους δημοσιογράφους εξέφρασε τον προβληματισμό του: «Ήταν μια δύσκολη μέρα για μας παρά το τι δείχνουν οι χρόνοι καθώς δεν μπορούσαμε να βρούμε το σωστό set – up. Είχα πολύ υπερστροφή απλά όταν έβαλα τη μαλακή γόμα που δίνει πρόσφυση μπόρεσα να πάω γρήγορα. Το πίσω μέρος του μονοθεσίου γλιστρούσε παντού. Όλη μέρα προσπαθούσαμε να βρούμε το σωστό σετάρισμα και παρότι είχαμε τη σωστή κατεύθυνση αργήσαμε πολύ γιατί απείχαμε πολύ από το σωστό. Αυτό δεν είναι συνηθισμένο και μας έπιασε λίγο εξ’ απήνης».

Ο Ρόσμπεργκ σημείωσε χτες χρόνο 1:22.7 με τη μαλακή γόμα της Pirelli,
με το χρόνο της περσινής pole του Λιούις Χάμιλτον στην ίδια πίστα να είναι στο 1:25.2 με μέση γόμα. Απ’ αυτά τα 2.5sec πιθανόν τα 8 δέκατα διαφοράς να προέρχονται από την πιο μαλακή γόμα, ίσως κάποια ακόμη να οφείλονται στις συνθήκες. Όπως και να το δει κανείς πάντως η διαφορά είναι χαοτική. Ο Μάσα με τη Williams είχε σημειώσει την πρώτη μέρα 1:23.5 πράγμα που σημαίνει πως η Mercedes ήταν 8 δέκατα ταχύτερη ή και 1.2sec ταχύτερη αν δει κανείς το χρόνο του Μπότας χτες.
Κλείσιμο



Μιλώντας σχετικά ο νεαρός οδηγός της Williams τόνισε:
«Δε ξέρω τι φορτίο καυσίμου είχαν ή ποια χαρτογράφηση κινητήρα επέλεξαν αλλά σίγουρα υπερέχουν. Ο γύρος αυτός είναι πολύ γρήγορος είμαστε όλοι έκπληκτοι, όλοι καταλαβαίναμε πως είναι γρήγοροι, αλλά τόσο γρήγοροι…»

Ο Μπάτον χτες ήταν χαρούμενος επειδή για πρώτη φορά σε μια μέρα η McLaren Honda
έβαλε τριψήφιο αριθμό γύρων αλλά και προβληματισμένος: «Είναι απίστευτα γρήγοροι και εμείς πολύ πιο πίσω. Πέρα από τον ένα γύρο, πιο ενδιαφέρον έχει όταν κάνουν πολλούς μαζί που βλέπεις πόση διαφορά έχουν από τα άλλα μονοθέσια και μάλιστα χωρίς φθορά στα ελαστικά».



Ο Φέτελ που με τη Ferrari επίσης είχε χτες μια παραγωγική μέρα
αλλά ήταν 2.5sec πιο αργός από το χρόνο του Ρόσμπεργκ είπε: «Δε ξέρω τι ελαστικά είχε αλλά αυτός είναι πολύ δυνατός χρόνος». Όταν ενημερώθηκε πως ο Ρόσμπεργκ είχε τη μαλακή γόμα συμπλήρωσε: «Τότε είναι ξεκάθαρο πως αν θέλεις να κερδίσεις πρέπει να κερδίσεις τη Mercedes».

Οι δοκιμές στη Βαρκελώνη συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης