Ποια μάρκα θα παρουσιάσει αυτό το SUV;

Ποια μάρκα θα παρουσιάσει αυτό το SUV;

Πρεμιέρα στη Γενεύη θα κάνει στις αρχές Μαρτίου το εικονιζόμενο πρωτότυπο SUV, το οποίο θα περάσει στην παραγωγή στα τέλη του 2015.

Ποια μάρκα θα παρουσιάσει αυτό το SUV;
Προς τα τέλη του 2015 αναμένεται να αρχίσει στο Σάντερλαντ της Αγγλίας η παραγωγή του compact SUV της Infiniti, το οποίο κάνει πρεμιέρα υπό μορφή πρωτότυπου μοντέλου στην έκθεση της Γενεύης.

Η θυγατρική της Nissan έδωσε στη δημοσιότητα μία ακόμη φωτογραφία του QX30 Concept, αποκαλύπτοντας το πλάι και το πίσω μέρος του. Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι έντονες ακμές στο αμάξωμα, η κεκλιμένη οροφή που μαζί με τις κρυμμένες χειρολαβές των πίσω θυρών δίνει την ψευδαίσθηση ενός coupe μοντέλου, οι μεγάλοι τροχοί των 21 ιντσών, η διπλή απόληξη της εξάτμισης, οι ράγες οροφής και η πίσω κολώνα – σήμα κατατεθέν της Infiniti σε σχήμα dog-leg.

Βέβαια όπως συμβαίνει συνήθως, αρκετές λεπτομέρειες (π.χ. οι μικροί εξωτερικοί καθρέπτες) δεν θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής. Το QX30 – αλλά και το μικρομεσαίο hatch Q30 – θα βασίζονται στην πλατφόρμα MFA της Mercedes, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των ομίλων Renault-Nissan και Daimler. Οι κινητήρες θα προέρχονται τόσο από τη Nissan (1.5 και 1.6 dCi) όσο και από τη γερμανική μάρκα (πχ ο 2λιτρος βενζίνης με 210 PS).

Κλείσιμο
Σε σχέση με το Q30 Concept, το QX30 είναι κατά 30 mm ψηλότερο, ώστε να προσφέρει αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η βασική έκδοση θα είναι προσθιοκίνητη, όμως προαιρετικά θα διατίθεται και με σύστημα 4×4.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης