Η Skoda έφθασε τα 17 εκατ. αυτοκίνητα

Η Skoda έφθασε τα 17 εκατ. αυτοκίνητα

Το 1905 άρχισε η κατασκευή αυτοκινήτων από τη Skoda, με πρώτο ένα Voiturette A στο Μλάντα Μπόλεσλαβ.

Η Skoda έφθασε τα 17 εκατ. αυτοκίνητα
Από το ίδιο εργοστάσιο βγήκε ένα Rapid Spaceback, με το οποίο συμπληρώθηκε η παραγωγή 17 εκατ. αυτοκινήτων. Η θυγατρική του Ομίλου Volkswagen διανύει την πιο παραγωγική της περίοδο, καθώς το 2014 κατασκεύασε για πρώτη φορά περισσότερα από 1 εκατ. αυτοκίνητα. Στόχος της Skoda είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να φθάσει την ετήσια παραγωγή στα επίπεδα του 1,5 εκατ. οχημάτων.

«Από το 1991, όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τη Volkswagen, έχουμε κατασκευάσει περισσότερα από 12 εκατ. αυτοκίνητα. Μπορούμε πλέον να δηλώσουμε ότι παίζουμε στο “Champions League”, όσον αφορά το μέγεθος παραγωγής», σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Βίνφριντ Βάλαντ. Το Φεβρουάριο η Skoda θα παρουσιάσει το νέο Superb. Το λανσάρισμα του μεγάλου οικογενειακού (ή executive) μοντέλου θα γίνει τον Ιούνιο. Η πιο σημαντική αγορά παραμένει αυτή της Κίνας, καθώς αντιπροσωπεύει το 27% των συνολικών πωλήσεων της Skoda.

Τα αυτοκίνητα της Skoda κατασκευάζονται σε 13 εργοστάσια, στην Τσεχία, την Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία και το Καζακστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης