Ιδού η νέα Lotus F1!

Ιδού η νέα Lotus F1!

Πριν λίγο η Βρετανική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου της μονοθεσίου με κωδικό E 23 Hybrid με το οποίο θα αγωνιστούν οι Γκροζάν, Μαλντονάντο στους 20 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος.

Ιδού η νέα Lotus F1!
Η Lotus πέρυσι είχε μια μη ανταγωνιστική χρονιά λόγω έλλειψης κεφαλαίων, φυγή σημαντικών στελεχών όπως ο τεχνικός διευθυντής Τζέιμς Άλισον και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κίμι Ράικονεν που πλέον είναι στη Ferrari αλλά και λόγω της υστέρησης της μονάδας ισχύος της Renault.

Η βρετανική ομάδα που στο παρελθόν ήταν η επίσημη εργοστασιακή ομάδα της Renault
άλλαξε φέτος στρατόπεδο και πλέον θα χρησιμοποιεί μονάδα ισχύος της Mercedes.
Κλείσιμο

Με αφορμή την αποκάλυψη των πρώτων εικόνων από τη νέα Lotus,
ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νικ Τσέστερ τόνισε: «Η E23 Hybrid αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για μας. Έχουμε προοδεύσει σημαντικά σε τομείς όπως η αεροδυναμική απόδοση, η διάταξη των μηχανικών μερών και η ψύξη αυτών. Εκτιμούμε πως η Ε23 Hybrid  θα αποδίδει πολύ καλύτερα από την προκάτοχό της. Φυσικά η μεγαλύτερη αλλαγή για μας είναι η συνεργασία με άλλο πάροχο μονάδος ισχύος. Πιστεύουμε ότι εκεί θα έχουμε και το μεγαλύτερο κέρδος σε απόδοση.
Για μας ήταν μεγάλο πρόβλημα όταν στο μέσο της περσινής χρονιάς απαγορεύτηκε η σύνδεση της εμπρός με την πίσω ανάρτηση. Η Ε23 φέρει ανάρτηση εξαρχής σχεδιασμένη με βάση αυτούς τους περιορισμούς των κανονισμών και δουλεύει διαφορετικά. Περιμένουμε να είμαστε πολύ πιο ανταγωνιστικοί φέτος».



Το συμβατικό εκ πρώτης όψεως ρύγχος της E23 Hybrid είναι εναρμονισμένο με τους φετινούς περιορισμούς των κανονισμών στο συγκεκριμένο σημείο. Προφανώς αυτό που βλέπουμε σήμερα διαφέρει απ' αυτό που θα παρουσιαστεί στις 15/3 στο Άλμπερτ ΠΑρκ της Μελβούρνης στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Η νέα Lotus θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης την ερχόμενη Κυριακή 1/2  στη Χερέθ της Ισπανίας.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης