Mercedes: Μόνο η Red Bull μπορεί να μας κοντράρει!

Mercedes: Μόνο η Red Bull μπορεί να μας κοντράρει!

Στη Γερμανική εταιρεία κάνουν τους υπολογισμούς τους για τη νέα σεζόν και εκτιμούν ότι η όποια απειλή για τον τίτλο θα έρθει μόνο από την ομάδα της Red Bull.

Mercedes: Μόνο η Red Bull μπορεί να μας κοντράρει!
Οι Ταύροι έπαιρναν για 4 συνεχή χρόνια το πρωτάθλημα και σύμφωνα με τον πολύπειρο Νίκι Λάουντα αποτελούν τη πιο σοβαρή απειλή για το 2015.

Ο 65χρονος μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes, Νίκι Λάουντα
τόνισε αναφερόμενος στην RBR: «Θα ξεκινήσουν πολύ κοντά μας το ερώτημα είναι πόσο μακριά θα φτάσουν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη Ferrari, η McLaren Honda θα έχει μια δύσκολη χρονιά εμείς φυσικά βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική θέση όμως πρέπει να βελτιώσουμε τα πάντα καθώς το ίδιο θα κάνουν και οι αντίπαλοί μας. Νομίζω ότι μόνο μετά τους πρώτους 3 αγώνες θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ισορροπίες δυνάμεων. Όλοι στο Μπράκλεϊ (σασί), και στο Μπρίξγουορθ (μονάδες ισχύος) δουλεύουν πυρετωδώς αυτή τη στιγμή αλλά τα πάντα είναι σε πρόγραμμα. Δε καταλαβαίνω γιατί πάλι κάνουμε δοκιμές μόνο στην Ισπανία και όχι στον Περσικό Κόλπο όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο κοντά σ’ αυτές που θα βρούμε στην Αυστραλία».

Κλείσιμο
Ο Λάουντα ξεκαθάρισε επίσης πως είναι στις προθέσεις της Mercedes
να διατηρήσει το Χάμιλτον στις τάξεις της και μετά το 2015. Τέλος αναφερόμενος στις σκέψεις για τη δημιουργία μονάδων ισχύος απόδοσης 1000PS από το 2017 ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπερθεμάτισε: «Αυτή τη στιγμή χάνουμε φιλάθλους γιατί δεν τους τραβάει το θέαμα. Πρέπει να έχουμε ένα φουτουριστικό σχέδιο μονοθεσίου με 1200PS φαρδιά ελαστικά και μεγάλα αεροδυναμικά βοηθήματα που να είναι πολύ δύσκολο στο όριο. Τα σημερινά μονοθέσια είναι εύκολα στην οδήγηση. Μπορώ να τα οδηγήσω εγώ ακόμη και εσείς. Έρχονται οδηγοί από μικρότερες κατηγορίες και αμέσως πάνε γρήγορα. Στην εποχή μου ανησυχούσαν για το φρενάρισμα την ταχύτητα, την κάθετη δύναμη, μήπως βγουν εκτός με 300km/h. Έχω στο μυαλό μου την turbo McLaren TAG Porsche με την οποία πήρα τον τίτλο το 1984. Σήμερα είναι σα να οδηγείς ένα σπορ αυτοκίνητο δρόμου τα μονοθέσια της F1».

Οι δοκιμές εξέλιξης ξεκινούν στη Χερέθ την Κυριακή 1/2
, εκείνο το πρωί η γερμανική ομάδα θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο την W06 που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης