Πότε έρχεται ο αντίπαλος του CT200 της Infiniti;

Πότε έρχεται ο αντίπαλος του CT200 της Infiniti;

Το Q30 βασίζεται στο πάτωμα της Mercedes A-Class και θα αποτελέσει μία ακόμη πολυτελή πρόταση στα οικογενειακά hatch...

Πότε έρχεται ο αντίπαλος του CT200 της Infiniti;
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι υπεύθυνοι του εργοστασίου της Nissan στο Σάντερλαντ της Αγγλίας, προκειμένου να διαμορφώσουν τη γραμμή παραγωγής του Q30. Το μικρομεσαίο hatchback της Infinitiθα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα MFA της Mercedes, από την οποία θα δανείζεται και ορισμένους κινητήρες. Μηχανικοί της Nissan Μ. Βρετανίας επισκέφθηκαν την Ιαπωνία για τις τελικές βελτιώσεις στα πρωτότυπα οχήματα του Q30, πριν τη δοκιμαστική έναρξη παραγωγής το Φεβρουάριο.

Αυτό μεταφράζεται λογικά στο ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του βασικού μοντέλου της Infiniti θα γίνει τον Μάρτιο στη Γενεύη. Η κανονική παραγωγή του Q30 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει τον Αύγουστο, με τις παραδόσεις να ακολουθούν το φθινόπωρο του 2015. Το Infiniti Q30 θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το εικονιζόμενο πρωτότυπο, το οποίο είχε κάνει πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2013 στη Φρανκφούρτη, με καλεσμένο μάλιστα τον τότε πρωταθλητή της Formula 1, Sebastian Vettel.

Ο αντίπαλος μοντέλων όπως το Audi A3 και η BMW Σειρά 1 θα εφοδιάζεται με 4κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η βασική έκδοση βενζίνης αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 1.2 turbo του Ομίλου Renault-Nissan, με απόδοση πάνω από 120 PS. Πιο sport προσανατολισμό θα δίνει ο 1.6 DIG-T, ισχύος 190 PS, αλλά και ο 2λιτρος από τη Mercedes με 214 PS. Οι επιλογές στους diesel θα περιλαμβάνουν τον 1.6 dCi με τα 130 PS. Αργότερα μέσα στο 2015 θα αρχίσει στο Σάντερλαντ η παραγωγή και ενός compact SUV, με όνομαQX30 και παρόμοια εμφάνιση.

Θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Q30, ενώ θα κυκλοφορήσει προαιρετικά και με τετρακίνηση (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα
Κλείσιμο
).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης