«Αύριο εγώ θα οδηγώ»!

«Αύριο εγώ θα οδηγώ»!

Βρεθήκαμε χτες στην εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών/μαθητριών που συμμετείχαν στον 3ο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου: «Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ».

«Αύριο εγώ θα οδηγώ»!
Η τελετή βράβευσης έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Παρέστησαν σ’ αυτοί, βουλευτές, γ.γραμματείς εκπρόσωποι φορέων, γονείς και μαθητές.  Την ευθύνη οργάνωσης είχαν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η επιστημονική ομάδα Εducartoon του εκδότη Νικόλαου Νίκα που συνεργάζεται με τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη.

Φέτος ήταν η 3η χρονιά που πραγματοποιήθηκε ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός σκίτσου με θέμα την οδική ασφάλεια. Αφορά μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού απ’ όλη τη χώρα δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 1100 από σχολεία όλης της Ελλάδας. Τα βραβεία που δόθηκαν είχαν το όνομα «Βραβεία Άρης Σταθάκης» ως φόρος τιμής στο έργο του αείμνηστου συναδέλφου Άρη Σταθάκη που υπήρξε πρωτεργάτης στα θέματα οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας είπε μεταξύ άλλων:
Κλείσιμο
«Η σημερινή εκδήλωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς είναι αφιερωμένη στο έργο του αείμνηστου Άρη Σταθάκη. Ενός σπουδαίου άνθρωπου και καλού φίλου που διακρινόταν για το πάθος του στην εθνική υπόθεση της Οδικής Ασφάλειας και έδωσε πολλά γι’ αυτήν». Με απόφαση του υφυπουργού καθιερώνεται ετήσιο βραβείο  "Άρη Σταθάκη" που θα απονέμεται σε φυσικά πρόσωπα, ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς οι οποίοι διακρίνονται για τις πρωτοβουλίες και δράσεις τους, στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας.     
 


Μιλώντας σχετικά το ίδιο απόγευμα (18:00 -19:00) στην εκπομπή Men&Speed
των Τάκη Τρακουσέλη και Τάκη Πουρναράκη στα Παραπολιτικά 90.1 o υφυπουργός τόνισε: «Το κόστος σύμφωνα με μελέτες των τροχαίων στη χώρα μας αγγίζει τα 20 δις σε ετήσια βάση. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως πέρα από τον ανθρώπινο παράγοντα είναι πολύ σημαντικός και ο οικονομικός παράγοντας. Όποια επένδυση γίνεται σήμερα για την οδική ασφάλεια, ειδικά στις μικρές ηλικίες είναι σίγουρο ότι θα έχει τεράστια οφέλη στο μέλλον».

Όσον αφορά τώρα στα σκίτσα των παιδιών το πρώτο βραβείο πήρε ένα σχέδιο με λουλούδια όπου στον πυρήνα τους υπήρχαν κυκλοφοριακά σήματα: «Όσο σημαντικά είναι τα λουλούδια για τη γη, τόσο σημαντικά είναι τα σήματα για την κυκλοφορία» ήταν η πηγή έμπνευσης της νικήτριας.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Educartoon.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης