Η Volvo θα συνδέεται με τα ποδήλατα

Η Volvo θα συνδέεται με τα ποδήλατα

Η σχετική τεχνολογία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με δύο άλλες σουηδικές εταιρείες: την Ericsson και την POC που ειδικεύεται στην κατασκευή προστατευτικού εξοπλισμού για ποδηλάτες, σκιέρ κ.α.

Η Volvo θα συνδέεται με τα ποδήλατα
Μία ακόμη καινοτομία στον τομέα της οδικής ασφάλειας παρουσιάζει η Volvo. Η σουηδική μάρκα θα παρουσιάσει στην κορυφαία έκθεση ηλεκτρονικών την τεχνολογία σύνδεσης των μοντέλων της με ένα πρωτοποριακό κράνος ποδηλατών. Στόχος να αποφευχθούν οι συγκρούσεις αυτοκινήτων-ποδηλάτων, που έχουν συχνά θανάσιμο αποτέλεσμα για τους αναβάτες.

Η Volvo ανέπτυξε τη σχετική τεχνολογία σε συνεργασία με δύο άλλες σουηδικές εταιρείες: την Ericsson και την POC που ειδικεύεται στην κατασκευή προστατευτικού εξοπλισμού για ποδηλάτες, σκιέρ κ.α. Η παρουσίαση θα γίνει στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show), η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας (το 2015 από τις 6 έως τις 9 Ιανουαρίου). Το αυτοκίνητο και το κράνος του ποδηλάτη θα συνδέονται αμφίδρομα, παρέχοντας πληροφορίες και στέλνοντας ειδοποιήσεις για την αποφυγή ατυχήματος. Η Volvo προσφέρει εξάλλου στάνταρ στο νέο XC90 το σύστημα εντοπισμού ποδηλάτων και – σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει – αυτόματης πέδησης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Οι ποδηλάτες θα έχουν τη δυνατότητα μέσω εφαρμογής smartphone να γνωστοποιούν τη θέση τους στο οδικό δίκτυο. Το ίδιο θα συμβαίνει και με το αυτοκίνητο, μέσω του Volvo cloud. Αν το σύστημα διαγνώσει πιθανότητα σύγκρουσης, τότε τόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου όσο και ο αναβάτης του ποδηλάτου θα ενημερώνονται προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Ο πρώτος μέσω του head-up display στο παρμπρίζ και ο δεύτερος μέσω του κράνους του. Το 2013 πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο 132,3 εκατ. ποδήλατα. Η πλειοψηφία των θανάτων ποδηλατών συμβαίνει μέσα σε αστικό περιβάλλον: κατά 55% στην Ευρώπη, κατά 69% στις ΗΠΑ. Περισσότερο από το 50% των θανάτων ποδηλατών στην Ευρώπη οφείλεται σε σύγκρουση με αυτοκίνητα.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης