Ferrari: Το μεγάλο μαχαίρι!

Ferrari: Το μεγάλο μαχαίρι!

Ακόμη μια αποχώρηση ανακοινώθηκε σήμερα αυτή του πολύπειρου Χιροχίντε Χαμασίμα που προσχώρησε στις τάξεις της Ιταλικής ομάδας μετά την αποχώρηση της Bridgestone στα τέλη του 2010.

Ferrari: Το μεγάλο μαχαίρι!
Ο Χαμασίμα ήταν τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής εταιρείας ελαστικών και ήρθε στη Ferrari ως ειδικός για τα ελαστικά στο τέλος του 2011. Για μια χρονιά από το 2010 – 2012 είχε εργαστεί στα Moto GP. Ο Χαμασίμα θεωρείτο άνθρωπος του Πατ Φράι, ο Βρετανός τον είχε φέρει στη Ferrari οπότε λογικά τον πήρε η μπάλα μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις απομάκρυνσης των Τομπάζη και Φράι. Ο ρόλος του Χαμασίμα στη Ferrari ήταν η ανάλυση της απόδοσης των ελαστικών.

Για τη Ferrari η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική.
Οι κόκκινοι από το μακρινό 1993 είχαν να συμπληρώσουν σεζόν χωρίς νίκη. Αυτό προφανώς οδήγησε στο σαρωτικό κύμα αλλαγών στην ομάδα. Σήμερα η Ferrari υστερεί σε μονάδα ισχύος έναντι της Mercedes αλλά και σε αεροδυναμική έναντι της Red Bull. Δεν υπάρχει κάποιος τομέας που να ξεχωρίζει.
Κλείσιμο

Ο Τζέιμς Άλισον ήρθε στη Ferrari πριν από ένα χρόνο στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή
και όλοι περιμένουν να δουν το μονοθέσιο του 2015 ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη άποψη για τη δουλειά του. Το θέμα είναι ότι στη Ferrari μόνο διώχνουν ανθρώπους για παράδειγμα ο Τομπάζης δεν αντικαταστάθηκε απλά πήρε τον τίτλο του ο βοηθός του Σιμόν Ρέστα. Ακούγεται έντονα ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής σασί της Renault που τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν στη Mercedes, ο Μπομπ Μπελ θα πάει στη Ferrari. Μένει αυτό να επιβεβαιωθεί και να δούμε αν θα πάρει το ρόλο το Φράι. Ο νέος αγωνιστικός διευθυντής Μαουρίτσιο Αριβαμπένε τόνισε πως θέλει να ενισχύσει τις δομές και το προσωπικό της ομάδας.

Μένει να δούμε αν και πότε όλα αυτά θα αποδειχτούν αποτελεσματικά…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης