Εκτός Ferrari ο Τομπάζης!

Εκτός Ferrari ο Τομπάζης!

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της ομάδας, Νικόλας Τομπάζης απομακρύνθηκε από το πόστο του στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που συνεχίζεται στο Μαρανέλο.

Εκτός Ferrari ο Τομπάζης!
Θυμίζουμε πως από την αρχή του χρόνου όταν και κατέστη σαφές πως η Ferrari δεν έχει φέτος ανταγωνιστικό μονοθέσιο, έχουν απομακρυνθεί από το πόστο τους ο αγωνιστικός διευθυντής Στέφανο Ντομενικάλι, ο επικεφαλής κινητήρων Λούκα Μαρμορίνι, ο πρόεδρος της εταιρείας Λούκα ντι Μοντεζέμολο, ο νέος αγωνιστικός διευθυντής Μάρκο Ματιάτσι όπου στη θέση του ανέλαβε πριν λίγες βδομάδες ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Επίσης από την ομάδα έφυγε και ο Αλόνσο αναζητώντας στη McLaren ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Αντικαταστάτης του ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Αριβαμπένε στα 57 του χρόνια με βαθιά γνώση στα τεκταινόμενα της F1
και χρόνια συνεργάτης της Ferrari έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του ως αγωνιστικός διευθυντής. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του μέντορά του και διευθύνοντα συμβούλου του γκρούπο FIAT, Σέρτζιο Μαρκιόνε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ferrari: «Να μη φοβάστε τις αλλαγές, θέλω νέες ιδέες» είπε ο Μαρκιόνε στο προσωπικό της Ferrari.
Κλείσιμο

Σ’ αυτό το πνεύμα και σ’ αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες
η απομάκρυνση του Νικόλα Τομπάζη από τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari. Ο 47χρονος συμπατριώτης μας αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για τη Ferrari. Ο Τομπάζης αφού αποφοίτησε από το ΕΜΠ και βρέθηκε στην Αγγλία για μεταπτυχιακά έπιασε δουλειά στη F1, το 1992 στη Benetton. Ακολούθησε το Ρος Μπρον στη Ferrari από την οποία έφυγε το 2004 για δυο χρόνια πηγαίνοντας στη McLaren. Επέστρεψε στη Ferrari ως επικεφαλής σχεδιασμού το 2006, το μονοθέσιο που πήρε πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2007 και το 2008 ήταν δικό του έργο.



Διακρίνονται από αριστερά ο Τζέιμς Άλισον που διατηρεί το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, στο μέσο ο Νικόλας Τομπάζης και δεξιά ο Πατ Φράι.


Πέρα από τον Τομπάζη από τη Ferrari απομακρύνθηκε και ο Πατ Φράι
, Βρετανός που πήγε στην ομάδα το 2010 προερχόμενος από τη McLaren. Ο Φράι διατηρούσε το πόστο του τεχνικού διευθυντή σασί. Ρόλο τεχνικού διευθυντή με αυξημένες αρμοδιότητες διατηρεί ο Τζέιμς Άλισον ενώ ο Σιμόν Ρέστα προβιβάζεται σε θέση επικεφαλής σχεδιαστή (chief designer). Ο υπεύθυνος για τις μονάδες ισχύος Ματία Μπινότο θ’ αναφέρεται σ’ αυτόν.

Τέλος ο Ρενάτο Μπισινάνι υπεύθυνος Τύπου αναλαμβάνει το τμήμα marketing στο νέο εμπορικό τμήμα που έστησε ο Αριβαμπένε ενώ ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Αντονίνι πήρε το γραφείο Τύπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης