Τα 25 χρόνια ζωής έφθασε η Lexus

Τα 25 χρόνια ζωής έφθασε η Lexus

Τη συμπλήρωση 1/4 του αιώνα γιορτάζει φέτος η Lexus και μας θυμίζει 25 σημαντικές στιγμές της σύντομης ιστορίας της στην αυτοκίνηση.

Τα 25 χρόνια ζωής έφθασε η Lexus
Ήταν το 1989 όταν λάνσαρε στην αγορά των ΗΠΑ το LS 400, ένα μεγάλο πολυτελές sedan με κίνηση στους πίσω τροχούς και V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 lt.

1. Το Lexus LS 600h ήταν το παγκοσμίως πρώτο πλήρως υβριδικό V8 όταν λανσαρίστηκε το 2010.

2. Ένα σύστημα ‘Climate Concierge’ τοποθετείται στην τρέχουσα γενιά LS 600h. Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμοσύστημα ελέγχου κλιματισμού που χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερύθρων για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του προσώπου όσων βρίσκονται στο αυτοκίνητο.

Κλείσιμο
3. Το LS 400 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που απέκτησε δορυφορικό σύστημα πλοήγησης στάνταρ το1998.

4. Το προσεχές Lexus RC F είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα μπροστά / κίνηση πίσω (RWD) που διαθέτει Torque-Vectoring Differential. Αυτό χρησιμοποιεί πολύδισκους συμπλέκτες για την κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών.

5. Το Lexus NX 300h είναι το πρώτο αυτοκίνητο στη βιομηχανία με Clari-Fi, μία τεχνολογία η οποία αναλύει και βελτιώνει την ποιότητα ήχου σε όλους τους τύπους συμπιεσμένων, ψηφιοποιημένων αρχείων μουσικής(στοιχείο του ηχοσυστήματος Mark Levinson Premium).

6. Η Lexus δημιούργησε το παγκοσμίως πρώτο πισωκίνητο (RWD) πολυτελές υβριδικό όχημα, το GS 450h το 2007.

7. Το 2006, το Lexus LS 460 λανσάρισε το παγκοσμίως πρώτο, οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

8. Το εργοστάσιο της Lexus στην Kokura της Ιαπωνίας, είναι η πρώτη και μοναδική σε όλο τον κόσμο αποκλειστική Μονάδα παραγωγής υβριδικών οχημάτων. Η γραμμή συναρμολόγησης έχει σύστημα θετικής πίεσης αέρα που εμποδίζει τα αιωρούμενα σωματίδια να μολύνουν τα υβριδικά εξαρτήματα του συστήματος κίνησης.

9. Το 2005, η δεύτερη γενιά IS έγινε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με αερόσακο συνοδηγού δύο θαλάμων, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία στην περιοχή του αυχένα και των ώμων σε μία σύγκρουση.

10. Η πρώτη αερανάρτηση έκανε ντεμπούτο στο 2000 LS 430. Το σύστημα διατηρεί σταθερό το ύψος του οχήματος ανεξάρτητα από τον αριθμό επιβατών ή το μεταφερόμενο φορτίο. Μπορεί να ανέβει ψηλότερα κατά 20mm σε ανώμαλους δρόμους ενώ χαμηλώνει αυτόματα στις υψηλές ταχύτητες για βελτίωση της αεροδυναμικής.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης