Ferrari: Δε φταίει ο Κίμι!

Ferrari: Δε φταίει ο Κίμι!

Για πολλοστή φορά από την Ιταλική ομάδα υπεραμύνονται της φετινής απόδοσης του Κίμι Ράικονεν.

Ferrari: Δε φταίει ο Κίμι!
Ο 35χρονος Φινλανδός που πριν λίγες μέρες (17/10) είχε γενέθλια είναι ο τελευταίος οδηγός που πήρε πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ferrari το 2007. Μάλιστα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας από το 1980 μέχρι σήμερα είναι μαζί με το Σουμάχερ οι μοναδικοί οδηγοί – πρωταθλητές με τα χρώματα της Ferrari.

Ο Ράικονεν αποχώρησε στο τέλος του 2009 από τη Ferrari
και πληρώθηκε το συμβόλαιό του για το 2010 ώστε ν’ αδειάσει μια θέση για τον Αλόνσο. Ο Iceman έκανε το κέφι του δυο χρόνια στο WRC και επέστρεψε το 2012 στη Lotus. Μετά από δυο χρόνια με αξιόλογες εμφανίσεις και δυο νίκες (Άμπου Ντάμπι – 2012, Αυστραλία – 2013) ο Φινλανδός επέστρεψε στη Ferrari.
Κλείσιμο

Οι φετινές εμφανίσεις του Ράικονεν δεν είναι αντάξιες των δυνατοτήτων του
, ο Φινλανδός έχει πάρει 47 βαθμούς έναντι των 141 βαθμών του Αλόνσο. Ο Ράικονεν έχει συμβόλαιο με τη Ferrari για το 2015 και είναι πιθανό του χρόνου να είναι δίδυμο με το Φέτελ στην Ιταλική ομάδα.
Ο Ράικονεν διαμαρτύρεται φέτος για το κράτημα της Ferrari ειδικά για την συμπεριφορά της στην αλλαγή πορείας.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι πιστεύει – παρότι αυτό δεν τεκμαίρεται από τα αποτελέσματα – ότι ο ρυθμός του Ράικονεν έχει βελτιωθεί: «Είναι βέβαιο πως ο ρυθμός του Κίμι βελτιώνεται. Αυτό ακόμη δεν έχει φανεί στη συγκομιδή βαθμών υπήρξε μια σειρά από παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά. Όμως η ταχύτητά του αυξάνεται».

Όλα δείχνουν ότι στο τέλος της χρονιάς ο Αλόνσο θα εγκαταλείψει την Ferrari. Μέχρι τώρα σε 16 αγώνες τα κόκκινα μονοθέσια δεν έχουν κερδίσει. Αν αυτό συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι η πρώτη φορά από το 1993, εδώ και 21 χρόνια που η Ferrari ολοκληρώνει μια σεζόν χωρίς νίκη. 



Ο Ράικονεν τερμάτισε 8ος στο Σότσι(φωτ.), 2 θέσεις πίσω από τον Αλόνσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης