Βολφ: Πρέπει να μάθουν μέτρημα στη Ferrari!

Βολφ: Πρέπει να μάθουν μέτρημα στη Ferrari!

Οι πιέσεις προς τη Mercedes εντείνονται για να συναινέσει στην απελευθέρωση της εξέλιξης των μονάδων ισχύος καθώς Ferrari, Renault και Honda επιθυμούν διακαώς να έχουν ελευθερία κινήσεων.

Βολφ: Πρέπει να μάθουν μέτρημα στη Ferrari!
Όπως ίσως γνωρίζετε η φετινή χρονιά είναι η πρώτη των νέων κανονισμών με την Mercedes να κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τους υπόλοιπους στο υβριδικό σύστημα.

Στη Ferrari προκειμένου να φτιάξουν μικρότερη μονάδα ισχύος για αεροδυναμικούς λόγους
, έχασαν σε ισχύ, στη Renault η τεχνογνωσία του KERS πουλήθηκε μαζί με τις εγκαταστάσεις του Έστον στο Genni Capital (Lotus) η Honda δεν έχει εμπειρία, κοντολογίς όλοι θέλουν χρόνο για να φτάσουν στο επίπεδο της Mercedes.
Κλείσιμο

Οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν την εξέλιξη και οι τρεις κατασκευαστές
συνασπισμένοι με πρόσχημα το καλό του σπορ πιέζουν τη Mercedes να συναινέσει σε αλλαγή. Στη γερμανική ομάδα τώρα το σκέφτονται και προς το παρόν αντιδρούν λέγοντας πως θ’ ανέβει το κόστος.

Εξηγώντας ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ είπε: «Εξελίσσουμε τη μονάδα ισχύος μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά την κατασκευάζουμε και την δίνουμε στις άλλες ομάδες. Αν η εξέλιξη γίνεται κατά τη διάρκεια της σεζόν και έχουν αναβαθμίσεις τον Ιούνιο θα έχουμε διπλό κόστος. Αυτό συμβαίνει γιατί το πιο ακριβό μέρος της διαδικασίας είναι οι δοκιμές στο δυναμόμετρο. Δεν ξέρω πως κάνουν τους υπολογισμούς στη Ferrari και λένε ότι δεν αυξάνεται το κόστος, μάλλον χρειάζονται καινούργιο κομπιουτεράκι. Δεν υπάρχει τρόπος να μην αυξηθούν τα έξοδα απλά τα λένε αυτά για να πετύχουν το σκοπό τους».



Από την πλευρά της Ferrari αντέδρασε ο αγωνιστικός διευθυντής Μάρκο Ματιάτσι:
«Είναι άδικο να μας λέει ο Βολφ να μάθουμε να λογαριάζουμε, εμείς δε βλέπουμε αύξηση του κόστους. Κατανοούμε πως η Mercedes δε θέλει να δει την υπεροχή της να μειώνεται…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης