Ο «Αίολος» της Renault

Ο «Αίολος» της Renault

«Αυτοκίνητο που καίει 2 lt/100 km εσείς; Με 1 lt/100 km εμείς!». Έτσι απαντά η Renault στις Peugeot-Citroen όσον αφορά το υβριδικό σουπερμίνι του μέλλοντος.

Ο «Αίολος» της Renault
Το EOLAB είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο της κατηγορίας Β, το οποίο δανείζεται το όνομά του από το συνδυασμό του Αιόλου της ελληνικής μυθολογίας με την αγγλική λέξη για το εργαστήριο (Laboratory). 

Η παγκόσμια πρεμιέρα του concept car θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι και η γαλλική μάρκα μας δείχνει επίσης πώς θα μοιάζει το Clio της επόμενης δεκαετίας. Η Renault υποστηρίζει ότι στο EOLAB υπάρχουν περίπου 100 τεχνολογικές καινοτομίες, τις οποίες σκοπεύει να περάσει στην παραγωγή μέσα στην επόμενη εξαετία.

Το βάρος του EOLAB είναι κατά 400 kg μικρότερο από αυτό ενός Clio. Το «αδυνάτισμα» προέρχεται κατά 160 kg από πλαίσιο και μηχανικά μέρη, κατά 130 kg από τα διάφορα μέρη του αμαξώματος (καπό, οροφή, πόρτες κλπ) και τα υπόλοιπα 110 kg από τις επενδύσεις και τον εξοπλισμό. Παράλληλα,ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας (0,235 Cd) έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το δημοφιλές μοντέλο της Renault.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης