To 6ο PICK προ των πυλών!

To 6ο PICK προ των πυλών!

Διεξήχθη σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το 6ο PICK που είναι προγραμματισμένο για το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (27-28/9) στους δρόμους της Πάτρας.

To 6ο PICK προ των πυλών!
Απομένουν 11 μέρες για την εκκίνηση του 6ου PICK Λουξ Cola 27-28/9. Πρόκειται για έναν μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έγινε θεσμός και σε μεγάλο βαθμό εδραιώθηκε μέσα στην οικονομική κρίση η οποία  επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική κοινωνία. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι τοπικές αρχές και φυσικά οι οργανωμένοι φορείς οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το πολυεπίπεδο γεγονός από τον πρώτο χρόνο της διεξαγωγής του.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, εκπρόσωποι της οργάνωσης, των χορηγών, δημοσιογράφοι κ.α.

Το “Patras International Circuit for Kart” διοργανώνεται στην Πάτρα
Κλείσιμο
στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Φορέας διοργάνωσης του P.I.C.K. είναι ο Αυτοκινητιστικός Όµιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσµική επίβλεψη της ΟΜΑΕ. Οι πέντε  προηγούμενες χρονιές έδειξαν ότι η Πάτρα και η Αχαΐα μπορούν να στηρίξουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να αναδείξουν την περιοχή σε κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.




Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη των διοργανωτών
είναι η ασφάλεια για τους οδηγούς και τους θεατές. Το PICK προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες για το αγωνιστικό διήμερο, προβάλει την ευρύτερη περιοχή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και εμπνέει τους οδηγούς των μικρότερων ηλικιών σε θέματα οδικής ασφάλειας. Πρώτιστα, όμως, αποτελεί την μοναδική γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο είδος της, αφού δεν φιλοξενείται ανάλογη διοργάνωση σε άλλη Ελληνική πόλη.

Η διαδροµή των 920 µέτρων διασχίζει τους κεντρικότερους άξονες της Πάτρας: Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, Αγίου Νικολάου, Κορίνθου, Πατρέως, και επιστροφή στην πλατεία Γεωργίου με τα γνωστά σιντριβάνια με τα λιοντάρια. Η χάραξη της διαδροµής εξασφαλίζει στους φίλους του µηχανοκίνητου αθλητισµού πολλά σηµεία εξαιρετικής θέασης, φέτος θα υπάρχει όπως και πέρυσι τηλεοπτική κάλυψη από τη NOVA.

Την εταιρεία εκπροσώπησε η κ.Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Program Manager Forthnet: "Για μας είναι σημαντική η παρουσία μας και η κάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος. Θέλω να τονίσω ότι πλέον μέσω του Nova Go μπορεί ο καθένας να δει τον αγώνα που θα μεταδοθεί απευθείας από το laptop ή το tablet του". Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες αγώνων με καρτ διαφορετικών δυνατοτήτων που θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια Novasports 1&HD. Ο αριθμός συμμετοχών έφτασε τις 70 περισσότερα γι' αυτό μπορείτε να δείτε στο pickpatras.gr.




Διακρίνονται από αριστερά: Πλάτων Μαρλαφέκας, διευθυντής marketing Λουξ, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Senior Program Manager Forthnet, Δημήτρης Μιχελακάκης πρόεδρος ΟΜΑΕ, Γεωργία Παπαγεωργίου εκπρόσωπος ΑΟΠ.

Την αδρεναλίνη των θεατών θα ανεβάσουν οι οδηγοί των ακροβατικών αυτοκινήτων
της ομάδας “Arrepiado” από την Πορτογαλία.  Το παρών θα δώσουν, η ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (κατασκευάστρια αγωνιστικού μονοθέσιου το οποίο λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student) ,  η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών με το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο και η ομάδα “POSEIDON” του Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ. Το πρωτότυπο όχημα “TRIREME”, αποτελεί την 1η προσπάθεια της νέας ομάδας «Ποσειδών» του Τ.Ε.Ι. Πειραιά. Η ομάδα αριθμεί περίπου 20 φοιτητές από τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και συστάθηκε με σκοπό τη συμμετοχή στον διεθνή μαραθώνιο οικονομίας “Eco Marathon Europe 2014” που έλαβε χώρα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Δημήτρης Μιχελακάκης Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, εστίασε ιδιαίτερα στην ασφάλεια
των αγώνων και σε όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, υποστηρίζοντας, πως η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκής και χωρίς όρια. Στη συνέχεια μίλησε για τη δομή του event, όπως επίσης και για τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, λέγοντας πως πλέον τα καρτ έχουν γίνει συνώνυμα της Πάτρας. «Το μέγεθος της επιτυχίας των διοργανωτών κι όλων όσων έχουν ασχοληθεί με το PICK  είναι μεγάλο και έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα προς την τοπική κοινωνία, τους χορηγούς και σε όλους όσοι το πίστεψαν», είπε.

Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Mάρκετιγκ της χορηγού εταιρείας Λουξ, είπε μεταξύ άλλων:
«Αισίως φθάσαμε στον 6ο χρόνο της διοργάνωσης με πολύ κόπο, αλλά και μεθοδικότητα. Καταφέραμε να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα, βελτιώνοντας κάθε χρόνο τα αδύναμα σημεία της διοργάνωσης, η οποία πλέον έχει ισχυρές βάσεις, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, γιατί όλοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους ώστε να καθιερωθεί το PICK. Πίστεψαν σ’ αυτό το όραμα και μας έδωσαν όλα τα όπλα και τα εχέγγυα για να φτάσουμε στην έκτη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, όλους τους χορηγούς καθώς επίσης και τη ΝΟVΑ που μας βοηθά να προβάλλουμε αυτό το γεγονός, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις της Πάτρας γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε εδώ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέφερε: «Πρόκειται για μία διοργάνωση που ξεκίνησε από λίγους, αλλά αγκαλιάστηκε από πολλούς και πλέον έχει γίνει θεσμός. Είναι μια γιορτή που βγάζει νέους, παιδιά και μεγαλύτερους στους δρόμους της Πάτρας για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης. Η Πάτρα έχει όλα τα εχέγγυα για να αποτελέσει κεντρικό σημείο ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Περιφέρεια στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον».



 
Αρκετοί οδηγοί αγώνων έδωσαν το παρών στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Με μια ματιά η ταυτότητα του PICK είναι:
    Διοργανωτές του αγώνα: ΟΜΑΕ και Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών
•    Συνδιοργανωτές: Δήμος Πατρέων, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
•    Αρωγοί: Επιμελητήριο Αχαΐας, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.
•    Μέγας Χορηγός και χορηγός ονομασίας του Διεθνούς Σιρκουί Καρτ η LOUX COLA.
•    Χορηγός διοργάνωσης ECO Racing,
•    Χορηγός πίστας Τρίαινα
•    Χορηγός εκκίνησης Μed Frigo
•    Χορηγοί: Μύλοι Αχαΐας, AVIS

Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι και το newsauto.gr.

Το PICK αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στο ημερολόγιο
με τα σημαντικότερα αθλητικά και κοινωνικά γεγονότα της Δυτικής Ελλάδας.  Από την πλευρά τους οι διοργανωτές φροντίζουν κάθε χρόνο να αναβαθμίσουν το θεσμό μέσα από παράλληλες δράσεις και γεγονότα, ικανά να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Περισσότερα στην Πάτρα το άλλο Σαββατοκύριακο 27- 28/9. Θα είμαστε εκεί, θα έρθετε;




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης