Ραικόνεν: Το ERS είναι το πρόβλημα!

Ραικόνεν: Το ERS είναι το πρόβλημα!

Ο Φινλανδός πρωταθλητής αισθάνεται πως η Ferrari πρέπει να βελτιώσει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Energy Recovery System) ώστε να μειώσει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Ραικόνεν: Το ERS είναι το πρόβλημα!
Ένας από τους βασικούς τομείς υστέρησης της Ferrari F14T είναι η τελική ταχύτητα, γι’ αυτό και η τόσο απογοητευτική εικόνα στη Μόντσα στον ναό της ταχύτητας. Οι Ferrari κατετάγησαν 7 και 12 και στον αγώνα ο Αλόνσο έμεινε από ERS ενώ ο Ράικονεν τερμάτισε 9ος.

Για τον Αλόνσο ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό από το Βρετανικό GP του 2010.
Αναφερόμενος στη δυναμική της F14T ο Ράικονεν είπε: «Νομίζω ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο ERS. Όμως δεν είναι εύκολο να γίνουν θεαματικές βελτιώσεις καθώς υπάρχουν περιορισμοί από τους κανονισμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει τελείως η εικόνα το χειμώνα. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες βελτιώσεις και στον ένα γύρο δε χάνουμε τόσο πολύ όσο κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου αγώνα».Την Παρασκευή στις ελεύθερες δοκιμές που οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέα συστήματα πολλές φορές οι Ferrari πρωταγωνιστούν σε χρόνους.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τους αγώνες σε Σιγκαπούρη, Σουζούκα και Σότσι ο Icemam τόνισε: «Περιμένω να είμαστε ταχύτεροι εκεί, σε καλύτερη θέση καθώς δεν παίζει τόσο ρόλο η τελική ταχύτητα».

Ο επόμενος αγώνας είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, το νυχτερινό GP Σιγκαπούρης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης