Μαρκιόνε: Το πρόβλημα είναι στη μονάδα ισχύος!

Μαρκιόνε: Το πρόβλημα είναι στη μονάδα ισχύος!

Ο ceo του γκρουπ FIAT, έπιασε αμέσως δουλειά, δείχνοντας ότι έχει σκοπό να ασχοληθεί σοβαρά με την αγωνιστική ομάδα της Ferrari.

Μαρκιόνε: Το πρόβλημα είναι στη μονάδα ισχύος!
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε σ’ ερώτηση συναδέλφου για το τι πρέπει ν’ αλλάξει στη Ferrari άμεσα εντόπισε το πρόβλημα στη μονάδα ισχύος: «Ξέρουμε ποιο είναι το πρόβλημα, βρίσκεται στη μονάδα ισχύος. Έχω πίστη στη Ferrari και στο αθλητικό της σκέλος θα μπορέσει ν’ αναγεννηθεί όπως παλιά. Το αθλητικό μέρος παραμένει σημαντικό σκέλος της Ferrari. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να επιστρέψουμε στις νίκες καθώς αυτό είναι το DNA της Ferrari. Πρέπει να γίνει αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία πως είμαστε ικανοί να το πετύχουμε. Φέτος η χρονιά πήγε πολύ άσχημα γιατί δεν αξιολογήσαμε το βαθμό δυσκολίας της νέας μονάδας ισχύος που απέχει από τις παραδοσιακές μηχανές. Νομίζω πως το πραγματικό πρόβλημα έγκειται εκεί. Αλλά όλα δείχνουν πως σύντομα θα επιστρέψουμε στο σωστό δρόμο. Ελπίζω οι κανονισμοί που δεν επιτρέπουν τις τροποποιήσεις στη μονάδα ισχύος κατά τη διάρκεια της σεζόν να αρθούν».

Ο Μαρκιόνε δε δίστασε ν’ αφήσει αιχμές και κατά του προκατόχου του,
Λούκα ντι Μοντεζέμολο: «Σίγουρα έγιναν σφάλματα που χάσαμε τον τίτλο το 2010 και το 2012. Επίσης θεωρώ τις δυο τελευταίες χρονιές κακές. Έχουμε για οδηγούς δυο παγκόσμιους πρωταθλητές. Από το Ράικονεν περιμένουμε ένα καλό τελείωμα στη σεζόν ενώ ο Αλόνσο είναι ο πιο αποτελεσματικός οδηγός στους αγώνες. Πρέπει να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, τα λόγια δεν έχουν αξία. Δεν υπάρχει θέμα οδηγών αλλά τεχνικών καθώς η υστέρησή μας σε γνώσεις γύρω από τη νέα μονάδα ισχύος μας κοστίζει ακριβά σήμερα».
Κλείσιμο

Στους κόλπους της ομάδας στο Μαρανέλο επικρατεί μεγάλος αναβρασμός.
Ακούγεται πως ο επόμενος που θα δει την πόρτα της εξόδου είναι ο Πατ Φράι ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την απάντηση του Ρος Μπρον (σ.σ: του έχει γίνει ανοιχτή πρόσκληση).





Ο Αλόνσο έμεινε στη Μόντσα από ERS. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (Energy Recovery System) είναι ένας από τους τομείς που υστερεί η νέα μονάδα ισχύος της Ferrari. Το βασικότερο πρόβλημα σύμφωνα με τους αναλυτές βρίσκεται στον υπερτροφοδότη αλλά και στο βάρος του συστήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης