Ferrari: Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες!

Ferrari: Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες!

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ferrari Λούκα ντι Μοντεζέμολο και ο αντικαταστάτης του Σέρτζιο Μαρκιόνε παραχώρησαν χτες κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μαρανέλο.

Ferrari: Χαμόγελα μπροστά στις κάμερες!
Ο Μοντεζέμολο μετά από 23 χρόνια στην προεδρία της Ferrari ανακοίνωσε χτες την αποχώρησή του. Ο Μαρκιόνε θα τον διαδεχτεί στις 13/10 στην προεδρία της Ferrari.
Ο Μοντεζέμολο προσπάθησε πολλάκις να ελέγξει τα συναισθήματά του λέγοντας πως τα 23 χρόνια στα οποία παρέμεινε πρόεδρος της Ferrari κύλησαν πολύ γρήγορα. Η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη για τη Ferrari και για έναν ακόμη λόγο, ο βασικός υποστηρικτής της Ιταλικής ομάδας, Εμίλιο Μποτίν, πρόεδρος της Santander έχασε αιφνίδια τη ζωή του από έμφραγμα. Η Ισπανική τράπεζα είναι ο βασικός χορηγός της ομάδας F1.

Ο Μοντεζέμολο μιλώντας θυμήθηκε το τηλεφώνημα του Έντσο Φεράρι πίσω στο 1973
Κλείσιμο
όταν του ζήτησε να γίνει αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας. Με το Μοντεζέμολο επικεφαλής η Ferrari πήρε με το Λάουντα το τίτλο στους οδηγούς το 1975.

Αυτό δεν εμπόδισε τον Νίκι Λάουντα 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αντιπρόεδρο της Mercedes και γνωστό για την ευθύτητά του να πει: « Καλοσωρίζω το Μαρκιόνε που είναι γεννημένος νικητής, είμαι έτοιμος να συζητήσω μαζί του το μέλλον της F1». Επίσης περιέγραψε τα δάκρυα του Ανιέλι όταν ο Σουμάχερ πήρε τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari το 2000.

Για ν’ αλαφρύνει το κλίμα αναφέρθηκε στις στιλιστικές συμβουλές που έδινε στο Μαρκιόνε που έκανε την αυτοκριτική του: «Όπως βλέπετε δεν τον άκουσα» απάντησε ο ισχυρός άντρας του γκρουπ FIAT. Mετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Μοντεζέμολο επισκέφτηκε τη γραμμή παραγωγής όπου δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει στα συναισθήματά του.
Μετά επέστρεψε στο γραφείο του, απάντησε προσωπικά στα μηνύματα απ’ όλο τον κόσμο και συνέχισε να δουλεύει μέχρι την τελευταία μέρα στο σχολείο.

Ο Μοντεζέμολο πέρα από την αναγέννηση της Ferrari το 2000 έχει οργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας το 1990, διετέλεσε πρόεδρος της FIAT, ηγήθηκε της Confindustria. Σήμερα το 90% των μετοχών της Ferrari ανήκει στη FIAT και το άλλο 10% στον Πιέρο Φεράρι. Η Ferrari πουλάει 7000 αυτοκίνητα το χρόνο και πέρυσι ανακοίνωσε 2.34 δις τζίρο με κέρδος 15.6%. Στα καθήκοντά του θα τον διαδεχτεί ο Σέρτζιο Μαρκιόνε, CEO της FIAT.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης