Adac GT Masters: Βάθρο για το Βόσσο στο Νίρμπουργκρινγκ!

Adac GT Masters: Βάθρο για το Βόσσο στο Νίρμπουργκρινγκ!

Μοναδικές στιγμές είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε χτες το απόγευμα επί Γερμανικού εδάφους όταν υπό βροχή ο συμπατριώτης μας Αντώνης Βόσσος κατόρθωσε κερδίζοντας 7 θέσεις να φέρει την 911 GT3 στην 3η θέση της κατηγορίας του.

Adac GT Masters: Βάθρο για το Βόσσο στο Νίρμπουργκρινγκ!
«Βόσσος – Βόσσος» φώναζαν ρυθμικά τα μέλη της ελληνικής αποστολής κάτω από το βάθρο την ώρα που ο σεμνός και μετρημένος Έλληνας οδηγός σήκωσε το τρόπαιο της 3ης θέσης μαζί με τον έτερο οδηγό της Λουξ 911 GT3, Βολφ Νάθαν. Ο Βόσσος έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στη γνωστή πίστα της F1, όπου χτες ψιλόβρεχε με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Η 911 GT3 των 540PS εκκινούσε με τον Βολφ Νάθαν στο τιμόνι
Κλείσιμο
– ο αγώνας είναι μιας ώρας και η αλλαγή οδηγού γίνεται στη μέση – όμως λίγο πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα άρχισε να ψιχαλίζει. Γενικότερα τρεις μέρες στη Γερμανία δεν είδαμε ήλιο…
Προβληματισμός για το αν θα αντικαταστήσουν τα σλικ ελαστικά με βρόχινα αποφασίζουν να μην το κάνουν, ρισκάροντας. ΟΝάθαν χάνει θέσεις και πέφτει πίσω, η αλλαγή οδηγού γίνεται γρήγορα ενώ η βροχή συνεχίζει το παιχνίδι της. «Αφήστε τα σλικ» ρισκάρει ο Βόσσος και του βγαίνει. Παρότι η βροχή δυναμώνει και οι περισσότεροι πλέον βάζουν βρόχινα ελαστικά, ο Έλληνας οδηγός εκμεταλλευόμενος τα λάθη των προπορευόμενων κερδίζει τη μια μετά την άλλη θέση. Στον τελευταίο γύρο καταφέρνει να περάσει 3ος στην κατηγορία του (Gentlemen) και παραμένει εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Έχοντας βρεθεί το προηγούμενο απόγευμα δίπλα του πάλι υπό βροχή για μερικούς γρήγορους γύρους δε μας κάνει εντύπωση αυτή η επιτυχία. Άριστη γνώση της πίστας, καθαρά πατήματα, ακρίβεια στη δοσολογία γκαζιού, τσαμπουκά πάνω στα κερμπ και αποφασιστικότητα στο φρενάρισμα χαρακτηρίζουν το στυλ του Έλληνα οδηγού. «Γιατί τόσες κινήσεις στο τιμόνι;» τον ρωτάμε: «Θέλει δουλειά η 911 για να σταθεί στο βρεγμένο, πατάει καλύτερα λόγω του βάρους πίσω, αν φύγει όμως έφυγε» μας εξηγεί ο φιλόξενος οικοδεσπότης μας.




Λίγο νωρίτερα εντυπωσίασε και το γνωστό για τις Λουξ..οδρομίες
του, ηθοποιό Γιάννη Τσιμιτσέλη κάνοντας τον μια γρήγορη βόλτα με την αγωνιστική 911. Ο Τσιμιτσέλης που ακολούθησε την αποστολή, δήλωσε εντυπωσιασμένος απ’ όσα έζησε 3 μέρες επί Γερμανικού εδάφους. Πανηγυρισμοί στο βάθρο, ντόπινγκ κοντρόλ και γρήγορα για να προλάβουμε τη βραδινή πτήση από Φρανκφούρτη για επιστροφή.




Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, σκέφτεται να κάνει καριέρα και ως οδηγός αγώνων...

Ο Αντώνης Βόσσος πλησιάζει στην 5η δεκαετία της ζωής του, είναι γερμανοτραφής παντρεύτηκε πρόσφατα και διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση (ιδιωτικό σχολείο). Με τους αγώνες ασχολείται συστηματικά την τελευταία 15ετία και η φετινή του παρουσία σ’ ένα κορυφαίο θεσμό όπως το ADAC GT Masters (σ.σ: το σημαντικότερο πρωτάθλημα μετά το DTM στη Γερμανία) μόνο τυχαία δεν είναι: «Θα μπορούσα να βρίσκομαι σε οποιαδήποτε υποδεέστερη κατηγορία και να πρωταγωνιστώ. Δε μ’ ενδιαφέρει όμως η διάκριση αλλά η βελτίωση μου αρέσει να αγωνίζομαι με κορυφαίους οδηγούς και να μαθαίνω και να προοδεύω» μας λέει ο Βόσσος. Πράγματι στο ADAC GT Masters συμμετέχουν πρώην οδηγοί F1, όπως ο Χαϊμέ Αλγκερσουάρι και ο Χάιντς Χάραλντ Φρέντσεν αλλά και νεαροί ταλαντούχοι γόνοι, όπως ο γιος του Λούντβιχ (Λούκα) και ο γιος του Λάουντα (Ματίας).
Μας εντυπωσίασε ο αριθμός αλλά και η ποιότητα των θεατών. Στον περίπατο στα πιτ συμμετείχαν χιλιάδες θεατές, που γνώριζαν πρόσωπα και ομάδες, συνωστίζονταν για ένα αυτόγραφο.



Πάρα πολύς κόσμος στην εκκίνηση...

Οικογένειες, ζευγάρια, παρέες μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μια μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει την κουλτούρα motorsport που υπάρχει στην περιοχή αλλά και στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συμμετείχαν μόνο Mercedes (SLS), BMW (Z4), Porsche (911), Audi (R8) αλλά και McLaren, Chevrolet (Corvette, Camaro). Μέσα σ’ όλα αυτά θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε τη στήριξη που έχει ο Έλληνας οδηγός από την ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και ποτών, Λουξ.



Ο Αντώνης Βόσσος (αριστ.) εξηγεί τις στροφές της πίστας στα μέλη της αποστολής...

Mιλώντας σχετικά ο διευθυντής marketing Πλάτων Μαρλαφέκας σημείωσε: «Για μας η γερμανική αγορά είναι πολύ σημαντική και η προβολή των προϊόντων μας μέσα από έναν κορυφαίο θεσμό μια πολύ αποδοτική επιλογή. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και στις υπόλοιπες ελληνικές εταιρείες που εξάγουν τα προϊόντα τους στη Γερμανία να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις».

Στο αεροπλάνο της επιστροφής οι σκέψεις ανάμεικτες: «Έλληνας οδηγός, με χορηγό Ελληνική εταιρεία στο βάθρο στο Νίρμπουργκρινγκ, περάσαμε την τελευταία μέρα του καλοκαιριού με 14 βαθμούς και βροχή, πραγματικά Μέκκα για τους φιλάθλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού η περιοχή…».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης