Μπάτον: Απίστευτη η ατυχία του Χάμιλτον!

Μπάτον: Απίστευτη η ατυχία του Χάμιλτον!

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής συνυπήρξε με τον συμπατριώτη στην ίδια ομάδα – McLaren – για 3 χρόνια και αναφερόμενος στη φετινή μάχη του τίτλου λέει πως δεν έχει ξαναδεί τέτοια κακοτυχία όπως αυτή που αντιμετωπίζει φέτος ο Χάμιλτον.

Μπάτον: Απίστευτη η ατυχία του Χάμιλτον!
Ο Βρετανός φέτος ξεκίνησε τη χρονιά άσχημα αφού εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στην Αυστραλία (μονάδα ισχύος). Μετέπειτα έκανε τέσσερις νίκες σερί σε Μαλαισία, Μπαχρέιν, Κίνα και Ισπανία αλλά στο Μονακό έχασε την ψυχραιμία του στις κατατακτήριες δοκιμές θεωρώντας πως ο Ρόσμπεργκ ενήργησε εσκεμμένα όταν έχασε τον έλεγχο στη Μιραμπό. Στον Καναδά έμεινε από φρένα μετά από μάχη με το Ρόσμπεργκ, στην Αυστρία ήταν 9ος στις δοκιμές υπό βροχή γιατί παράτησε τον τελευταίο γύρο θεωρώντας πως δεν μπορεί να βελτιώσει, οπότε τερμάτισε 2ος πίσω από το Ρόσμπεργκ, στην πατρίδα του κέρδισε και μετέπειτα σε Γερμανία (δίσκος φρένων), Ουγγαρία ( φωτιά στη μονάδα ισχύος) είχε πρόβλημα στις δοκιμές και ξεκινούσε από τις πίσω θέσεις. Στον τελευταίο αγώνα στο Βέλγιο ακούμπησαν με το Ρόσμπεργκ στην στροφή Les Combes στο δεύτερο γύρο και έσκασε το ελαστικό του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τελικά μετά από αρκετούς γύρους με μειωμένη αεροδυναμική απόδοση.

Όλα αυτά τον έχουν φέρει επτά αγώνες πριν το φινάλε του πρωταθλήματος 29 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Νίκο Ρόσμπεργκ. Σημειωτέον πως ο Χάμιλτον έχει 5 νίκες, ο Ρόσμπεργκ 4 (Αυστραλία, Μονακό, Αυστρία, Γερμανία) και ο Ρικιάρντο 3 (Καναδά, Ουγγαρία, Βέλγιο).

Κλείσιμο


Η Mercedes του Χάμιλτον καίγεται στις κατατακτήριες δοκιμές του Ουγγρικού GP.


Μιλώντας σχετικά ο Μπάτον τόνισε μεταξύ άλλων:
«Συμμερίζομαι το Λιούις που οδηγούσε την κούρσα στο Σπα, ήταν απίθανο αυτό που του συνέβη. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο σερί κακοτυχίας ή όπως αυτό του Λιούς σε συνδυασμό μ’ ένα σερί λαθών ανεξάρτητα απ’ αυτόν που του έχουν στερήσει τόσους βαθμούς, σε τόσους αγώνες. Δεν μπορώ να το πιστέψω ειδικά για κάποιον που έχει ένα μονοθέσιο που κυριαρχεί με τέτοια διαφορά. Θα έπρεπε να κάνουν το 1 – 2 σε κάθε αγώνα. Χάνουν πολλούς βαθμούς, θα πάρουν τον τίτλο αλλά με μικρότερη διαφορά απ’ αυτή που αξίζουν. Μ’ έχει εντυπωσιάσει επίσης η στάση του Λιούις προς τα έξω (media) μετά από μεγάλες απογοητεύσεις. Σίγουρα έχει ωριμάσει ως προσωπικότητα, είναι ευχάριστο να το βλέπεις αυτό. Ελπίζω η άνιση μάχη που δίνει με την τύχη του να τον σκληρύνει για τη συνέχεια και να μην κάμψει το ηθικό του».

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Ρόσμπεργκ, στο βάθρο των νικητών στο Σπα ως απόρροια της σύγκρουσης που προκάλεσε με το Χάμιτλον, ο Μπάτον είπε: «Θα ένιωθα πολύ άσχημα αν με γιουχάρανε. Προσπαθώ να δώσω μια καλή παράσταση για τους θεατές και να είμαι ακέραιος άνθρωπος. Απεχθάνομαι μια τέτοια κατάσταση. Ίσως κάποιοι να πουν ότι πρέπει να είμαι πιο ισχυρός σα χαρακτήρας όμως μια τέτοια κατάσταση θα ήταν μεγάλο θέμα για μένα».

Με τις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του Χάμιλτον με τη Mercedes (σ.σ: λήγει στο τέλος του 2015) να έχουν παγώσει και το Μπάτον να έχει πρόταση για 1 μόνο χρόνο συνεργασίας με τη McLaren, αναρωτιέται κανείς αν ο Βρετανός αυτοπροτείνεται έμμεσα με τέτοιες δηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης