Τα αυτοκίνητα ποιας χώρας κυριαρχούν σε κάθε τομέα;

Τα αυτοκίνητα ποιας χώρας κυριαρχούν σε κάθε τομέα;

Μία ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έρευνα παρουσίασε το αμερικάνικο περιοδικό Time.

Τα αυτοκίνητα ποιας χώρας κυριαρχούν σε κάθε τομέα;
Ανέλυσαν τα δεδομένα ώστε να διαπιστώσουν αν οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν στερεότυπα όπως «τα ιταλικά αυτοκίνητα είναι τα πιο γρήγορα» ή «τα γερμανικά μοντέλα είναι τα πιο ασφαλή». Στο μικροσκόπιο μπήκαν 1.500 μοντέλα του 2014, από 36 διαφορετικούς κατασκευαστές.

Στην κατηγορία της ιπποδύναμης «πρωταθλήτρια» βγαίνει η Βρετανία με περισσότερα από 400 PS μ.ο., χάρη στις McLaren, στις Bentley, στις Aston Martin κ.α. Ακολουθούν τα γερμανικά, τα αμερικάνικα και τα σουηδικά αυτοκίνητα, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι τα ιταλικά είναι στην 5η θέση. Μάρκες όπως η Ferrari και η Lamborghini βάζουν τα… δυνατά τους, όμως τα αυτοκίνητα πόλης της Fiat ρίχνουν κατά πολύ τον ιταλικό μέσο όρο.

Η Ιταλία παίρνει την «εκδίκησή της» στην επιτάχυνση με 3,9 sec στο 0-60 μίλια/ώρα (96 km/h) καθώς η Fiat δεν παρείχε (στις ΗΠΑ προφανώς) στοιχεία για το 0-60. Ακολουθούν η Βρετανία και η Γερμανία με κάτω από 6 sec. Τα ιταλικά supercars χαρίζουν στη γειτονική μας χώρα την πρωτιά και στην τελική ταχύτητα.

Κλείσιμο
Πάμε τώρα στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τον αμερικάνικο οργανισμό NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) τα σουηδικά αυτοκίνητα είναι τα πιο ασφαλή, χάρη στην εξαιρετική επίδοση της Volvo σε αυτόν τον τομέα. Ακολουθούν τα μοντέλα από τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες κατασκευαστές.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης