Video: Εξερευνώντας το Volvo V60 plug-in hybrid

Video: Εξερευνώντας το Volvo V60 plug-in hybrid

Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο προηγμένο τεχνολογικά Volvo, που συνδυάζει, πετρελαιοκίνηση, ηλεκτροκίνηση και υβριδική τεχνολογία...

Το... ηλεκτροϋβριδικό Volvo V60 στην Ελλάδα (τιμές)
Το V60 Plug-in Hybrid δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα – με το πάτημα ενός κουμπιού – να επιλέγει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες του αυτοκινήτου: Να είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία 50 km και μηδενική κατανάλωση/εκπομπές ρύπων (λειτουργία Pure), να είναι υβριδικό με εκπομπές CO2 μόλις 48 g/km και κατανάλωση μόλις 1,8lt/100km (λειτουργία Hybrid), ή να είναι ένα υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο με 285 PS (215 + 70 PS) και 65,2 kgm ροπής (λειτουργία Power).

Οι επιδόσεις του είναι εκρηκτικές με τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 6,1 sec. Στους εμπρός τροχούς του Volvo V60 Plug-in Hybrid, φτάνει η ροπή των 44,8 kgm του 5κύλινδρου turbodiesel κινητήρα D5 με χωρητικότητα 2.4 λίτρων, που αποδίδει 215 PS. 

Στον πίσω άξονα δίνει κίνηση ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 70 PS, που τροφοδοτείται από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Κλείσιμο
Το μεσαίο station wagon με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση (1,8 lt/100 km) κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: στην Momentum προς 55.900 ευρώ και στη sport R-Design προς 57.200 ευρώ, τιμή ιδιαίτερα καλή, ανα αναλογιστεί πως πρόκειται για ένα πλήρες εξοπλισμένο, τετρακίνητο, πολυτελές station wagon, το οποίο κινείται υβριδικά και ηλεκτρικά... 

Πατήστε ΕΔΩ
για να διαβάσετε τη δοκιμή που κάναμε πάνω σε μία παγωμένη λίμνη...    

Δείτε το video που παρουσιάστηκε στο λογαριασμό Facebook της Ελληνικής αντιπροσωπίας





  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης