GP Ουγγαρίας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου!

GP Ουγγαρίας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου!

Χτες το απόγευμα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των ομάδων στο Ουγγρικό GP παρευρίσκονταν ύστερα από πρόσκληση της FIA, οι αγωνιστικοί διευθυντές: Έρικ Μπουλιέ - McLaren, Κρίστιαν Χόρνερ - Red Bull, Μάρκο Ματιάτσι - Ferrari, Κλαιρ Ουίλιαμς - Williams, Βιτζάι Μαλία επίσης ιδιοκτήτης της Force India, Μονίσα Κάλντεμπορν - Sauber.

GP Ουγγαρίας: Ένταση στη συνέντευξη Τύπου!
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις συνεχόμενες ερωτήσεις συναδέλφων γύρω από το αν η F1 πρέπει να ταξιδέψει σε προορισμούς όπως η Ρωσία (φέτος στο Σότσι) ή το Αζερμπαϊτζάν από το 2016 καθώς υπάρχουν πολιτικές εντάσεις και αναταραχές σ' αυτές τις χώρες. Το θέμα με τη Ρωσία γιγαντώθηκε μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών με τις φωνές που λένε ότι δεν πρέπει να πάει η F1 στο Σότσι να πληθαίνουν.

Ο Βρετανός μάνατζερ είπε σε έντονο ύφος:
" Επικεντρώνεστε μόνο στα αρνητικά. Εμείς συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα και έχουμε πίστη και εμπιστοσύνη στον οργανωτή. Οπότε θα πάμε σ' αυτούς τους αγώνες όπως θα έρθετε και εσείς. Γιατί; Επειδή είστε παθιασμένοι με το σπορ και/ή βγάζετε τα προς το ζην απ' αυτό. Είναι λάθος να μπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό, εμείς είμαστε σπορ. Πρέπει να μιλάμε για τους οδηγούς και τη συναρπαστική μονομαχία που είχαν οι οδηγοί μας με τους οδηγούς της Ferrari στον τελευταίο αγώνα. Ή για τη προσπάθεια του Χάμιλτον να τους περάσει όλους. Αντί γι' αυτό επικεντρώνεστε μόνο στα αρνητικά και πρέπει να πω ότι είναι βαρετό για μας ν' απαντάμε σε τέτοιες ερωτήσεις. Οπότε μήπως είναι καλύτερο να με ρωτήσετε για τον επικείμενο αγώνα ή τις δοκιμές αυτές τις ερωτήσεις καλύτερα να τις απευθύνετε στους κυρίους Τοντ και Έκλεστον".
Κλείσιμο




Έξαλλος ο Κρίστιαν Χόρνερ απαντά στις ιντριγκαδόρικες ερωτήσεις ενώ διακρίνονται γύρω του: Έρικ Μπουλιέ - McLaren, Μάρκο Ματιάτσι - Ferrari, Κλαιρ Ουίλιαμς - Williams, Βιτζάι Μαλία επίσης ιδιοκτήτης της Force India, Μονίσα Κάλντεμπορν - Sauber.

Σ' αυτό το σημείο παρενέβη ο ιδιοκτήτης της Force India
, ο βαθύπλουτος Ινδός, Βιτζάι Μαλία: "Δε νομίζω πως οι ομάδες μπορούν να έχουν διαφορετικές θέσεις σε πολιτικά ή κοινωνικά θέματα. Είναι αρμοδιότητα της FIA ν' αποφασίσει που και πότε θα πάμε".

Αργότερα επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πωλ Χέμπερι: "Είναι πολύπλοκο θέμα. Η οπτική γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και ποιος τα υπερασπίζεται καλύτερα ποικίλλει ανάλογα σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεσαι. Πολλοί διαμαρτύρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ ή τη Μεγ. Βρετανία. Μεγαλομέτοχος της εταιρείας μας είναι η ρώσικη εταιρεία πετρελαιοειδών Rosneft οπότε μην περιμένετε να σας πω ότι δε θέλουμε να πάμε στη Ρωσία. Το 19% της Rosneft το κατέχει η BP ( Βρετανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαιοειδών). Όλος ο κόσμος είναι συνδεδεμένος πλέον και δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις σε πολιτικές ερωτήσεις εμείς σα σπορ πρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές των πολιτικών επί αυτών των θεμάτων".


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης