VIDEO: Το Volvo θα παρκάρει εντελώς μόνο του

VIDEO: Το Volvo θα παρκάρει εντελώς μόνο του

Η νέα γενιά του XC90 περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη και πιο ασφαλή...

VIDEO: Το Volvo θα παρκάρει εντελώς μόνο του
Τα αυτοκίνητα της Volvo είναι γνωστά για τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και όχι μόνο. Η νέα γενιά του XC90 περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη και πιο ασφαλή.

Οι Σουηδοί βαφτίζουν τα συστήματα IntelliSafe και μας δίνουν μία γεύση από αυτά. Ο εξοπλισμός του μεγάλου SUV περιλαμβάνει το Park Assist Pilot, το οποίο προσφέρει αυτόματη είσοδο αλλά και έξοδο από τη θέση στάθμευσης. Οι τέσσερις κάμερες προσφέρουν περιμετρική εικόνα 360ο του αμαξώματος, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας.

Το σύστημα αναλαμβάνει τις μανούβρες του τιμονιού σε κάθετη αλλά και παράλληλη θέση στάθμευσης. Ο οδηγός χρειάζεται να χειρίζεται το κιβώτιο και να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος. Ο ελεύθερος χώρος σε παράλληλη θέση παρκαρίσματος θα πρέπει να είναι 20% μεγαλύτερος από το μήκος του αυτοκινήτου. Σε κάθετη θέση στάθμευσης (π.χ. σε ένα σούπερ μάρκετ), το πλάτος της θέσης θα πρέπει να ξεπερνά κατά 1 m. το πλάτος του οχήματος.

Κλείσιμο
Ο εξοπλισμός του νέου XC90
(η αποκάλυψη του SUV θα γίνει μέσα στον Αύγουστο) περιλαμβάνει και το
Cross Traffic Alert. Το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό για διερχόμενα οχήματα σε απόσταση έως 30 m. σε κάθε πλευρά, όταν αυτός βγαίνει με όπισθεν από κάθετη θέση στάθμευσης.

Διαβάστε ΕΔΩ: Το νέο Volvo XC90 υβριδικό με 400PS!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης