Να τα εκατοστήσεις Ibiza!

Να τα εκατοστήσεις Ibiza!

To πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορία της Seat, το Ibiza, έκλεισε 30 χρόνια «ζωής»!

Να τα εκατοστήσεις Ibiza!
Πήρε το όνομα του από το ομώνυμο νησί της Μεσογείου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο κοινό, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, το 1984! Ήταν 27 Απριλίου εκείνης της χρονιάς όταν το πρώτο όχημα βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Zona Franca της Βαρκελώνης.

Έχουν ακολουθήσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια, που απλώνονται σε τέσσερις γενιές του Ibiza. Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ισπανικής μάρκας και στην ιβηρική χώρα κατέχει τον τίτλο του best-seller μοντέλου στην κατηγορία του από το 2001. Όμως τη βοήθησε να επεκταθεί και εκτός συνόρων, με τη Seat να έχει παρουσία σε 75 αγορές.

Όταν η Seat εντάχθηκε στην «οικογένεια» του VW Group, η παραγωγή του μεταφέρθηκε στο Martorell, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις πλησίον του τεχνικού της κέντρου. Εκεί «γεννήθηκε» η δεύτερη γενιά του Ibiza αλλά και οι άλλες δύο που έχουν ακολουθήσει.

Σήμερα, το Martorell εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ευέλικτα εργοστάσια στην Ευρώπη και το 2013 τιμήθηκε με το βραβείο “Automotive Lean Production”. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται σχεδόν 700 Ibiza σε ημερήσια βάση.

Κλείσιμο
Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης