Στο "σφυρί" οι κρατικές λιμουζίνες της Ιταλίας

Στο "σφυρί" οι κρατικές λιμουζίνες της Ιταλίας

Η πρωτοβουλία του νέου – και νεαρότατου σε ηλικία – πρωθυπουργού της Ιταλίας, Matteo Renzi, να βγάλει στο σφυρί του ebay 151 κυβερνητικές λιμουζίνες, έκανε αίσθηση στην Ιταλία.

Στο "σφυρί" οι κρατικές λιμουζίνες της Ιταλίας
Τα «μπλε αυτοκίνητα» (auto blu), όπως τα λένε στην Ιταλία, συνιστούν σκάνδαλο... Τα πολυτελή σεντάν της Lancia και της Alfa Romeo αλλά και της BMW ή της Audi μετριούνται σε χιλιάδες – 54.000 συγκεκριμένα λέγεται ότι είναι τα αυτοκίνητα που βαραίνουν οικονομικά το ιταλικό δημόσιο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το 2006 στη μικρή Ελλάδα τα κρατικά αυτοκίνητα ήταν πάνω από 57.000 και το 2010 – μετά από ένα πρόγραμμα εκκαθάρισης – 44.000.

Πέρα από τους υπουργούς της ιταλικής κυβέρνησης, τα μπλε αυτοκίνητα χρησιμοποιούν βουλευτές, τοπικοί άρχοντες αλλά και πρώην παντός είδους: πρώην βουλευτές, πρώτην γερουσιαστές, πρώην πρόεδροι οργανισμών κτλ.

Πώς αντιμετωπίζεται λοιπόν η κίνηση του πρώην Δημάρχου Φλωρεντίας που έλαβε το χρίσμα του πρωθυπουργού χωρίς καν να έχει εκλεγεί βουλευτής; Με θετικό τρόπο γενικώς αν και δεν λείπουν εκείνοι που κρίνουν την κίνηση ως συμβολική ή λαϊκιστική.

Ήδη αυτές τις ημέρες, αν μπείτε στην ειδική σελίδα που έφτιαξε στις 26 Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση στο ebay, θα βρείτε 25 περίπου αυτοκίνητα, τα πρώτα που έχουν βγει στο σφυρί. Πρόκειται για Alfa 166, Lancia Thesis και 5άρες BMW, οι οποίες προσφέρονται σε βασικές τιμές “της αγοράς” ελπίζοντας να δεχτούν προσφορές από κάποιους που θα ήθελαν να κάθονται στη θέση ενός πρώην Υπουργού Εσωτερικών ή Δικαιοσύνης. Ο πλειστηριασμός θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Απριλίου, αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στη διαδικασία.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης