Ο Μαντέλα αγαπούσε τo αυτοκίνητo

Ο Μαντέλα αγαπούσε τo αυτοκίνητo

Ο «Μαντίμπα» πέρα από σπάνιος ηγέτης ήταν και φανατικός λάτρης των αυτοκινήτων, κάτι που φαίνεται και στη φετινή ταινία “Μαντέλα: ο μακρύς δρόμος προς την ελευθερία”...

Ο Μαντέλα αγαπούσε τo αυτοκίνητo
Ο Νέλσον Μαντέλα έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου. Ο θάνατός του δε σηματοδοτεί απλά μία νέα εποχή για τη Νότια Αφρική αλλά και για όλο τον κόσμο.

Ο Μαντέλα ήταν παγκόσμιο σύμβολο φυλετικής ισότητας, ελευθερίας έκφρασης και εθνικής συμφιλίωσης και θα εμπνέει για πολλά χρόνια ακόμη εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Η Νότια Αφρική πιθανόν να ήταν ένα ρημαγμένο από τον εμφύλιο έθνος χωρίς τον Μαντέλα.

Ο «Μαντίμπα», όπως χαϊδευτικά τον αποκαλούν στη Νότια Αφρική, πέρα από σπάνιος ηγέτης ήταν και φανατικός λάτρης των αυτοκινήτων, κάτι που φαίνεται και στη φετινή ταινία “Μαντέλα: ο μακρύς δρόμος προς την ελευθερία” που σκηνοθέτησε ο Τζάστιν Τσάντγουικ. Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου αυτοβιογραφικού βιβλίου που είχε γράψει ο Μαντέλα όσο ήταν στη φυλακή.

Κλείσιμο
«Ο Μαντέλα λάτρευε τα αυτοκίνητα», λέει ο Τσάνγουικ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα USA Today. «Ήταν πραγματικά φανατικός με αυτά όταν ήταν νέος. Αν τον γνώριζες τότε, θα ήξερες ότι αγαπούσε τα καλοραμμένα ρούχα και τα ωραία αυτοκίνητα».

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, παιδί και ο ίδιος ενός πατέρα που είχε τρέλα με τ’ αυτοκίνητα, λέει πώς κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες στα γυρίσματα ώστε να φαίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα σπάνια αυτοκίνητα της εποχής του Μαντέλα σε διάφορες σκηνές. 


Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης