Μία X5 με κατανάλωση 3,8lt/100km

Μία X5 με κατανάλωση 3,8lt/100km

Οι Βαυαροί θα παρουσιάσουν στη Φρανκφούρτη τη Χ5 eDrive Concept, μία υβριδική παραλλαγή του μεγάλου τους τετρακίνητου SUV.

Μία X5 με κατανάλωση 3,8lt/100km
Πρόκειται για πρωτότυπο όχημα, όμως η BMW διαθέτει την τεχνολογία και τους πόρους για να το περάσει σύντομα στη γραμμή παραγωγής. Συνδυάζει την παρουσία ενός 4κύλινδρου TwinPower Turbo με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 PS.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου βρίσκονται κάτω από το πορτμπαγκάζ (χωρίς να επηρεάζουν σημαντικά τη χωρητικότητά του) και φορτίζονται μέσω οικιακής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Προσφέρουν στη X5 eDrive αυτονομία 30 km με μηδενικές εκπομπές ρύπων και με ταχύτητα που φθάνει τα 120 km/h. Η BMW ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 lt/100 km και εκπομπές CO2 κάτω από 90 g/km!

Όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, το ηλεκτρικό μοτέρ συνδράμει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την έντονη επιτάχυνση. Έτσι η X5 eDrive επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 7 sec.

Το γερμανικό SUV έχει τρεις λειτουργίες: αμιγώς ηλεκτρική, υβριδική και διατήρησης της φόρτισης της μπαταρίας (Save Battery) με χρήση μόνο του 4κύλινδρου κινητήρα. Η δυνατότητα μπορεί να φανεί χρήσιμη αν π.χ. ο οδηγός πρόκειται να διανύσει το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μέσα σε πόλη και δεν θέλει να εκπέμπει ρύπους.

Κλείσιμο

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης X5 τονίζεται από λεπτομέρειες όπως το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της σειράς BMW i στη μάσκα, τις εισαγωγές αέρα και τον πίσω προφυλακτήρα. Ειδικά σχεδιασμένες είναι οι ράγες οροφής αλλά και οι ζάντες των 21 ιντσών, οι οποίες βελτιώνουν την αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης