Το τέλος του «πασά»
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Το τέλος του «πασά»

«To κράτος είναι κράτος δεν μπορείς να το κερδίσεις, απλώς να το γρατζουνίσεις», συνήθιζε να λέει κάποιος, εξηγώντας γιατί δεν μπορεί να τα βάλεις μ ένα απρόσωπο τεράστιο οργανισμό.

Τι γίνεται, όταν αυτό το κράτος πέσει στα χέρια μιας ετερόκλητης συμμαχίας ( Σύριζα- Ανελ) όπου η μοναδική κοινή συνισταμένη είναι ο προσπορισμός κέρδους και το διαμοίρασμα ψυχίων  (επιδομάτων ) στους «πελάτες»;

Στα τρία και πλέον χρόνια η σημερινή διακυβέρνηση χρησιμοποίησε ότι, είναι δυνατόν για να εδραιώσει την εξουσία της διακηρύττοντας το μίσος, και, κυρίως, την μισαλλοδοξία. Οποιοσδήποτε δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός. Είναι τόσο «προοδευτικοί», ώστε η μισαλλοδοξία επεκτείνεται προς κάθε αντίθετη πολιτική άποψη ή πρακτική. Αφού διέλυσαν τον κορμό της διαλυμένης οικονομίας κλείνοντας τις τράπεζες, δίχως να δώσουν κανέναν λογαριασμό, εκτέλεσαν και εκτελούν ένα πρόγραμμα- το οποίο κατά δήλωση των ξένων παραγόντων ήταν χειρότερο απο εκείνο που μέχρι τότε είχε προταθεί. Σύμμαχος τους σ αυτήν την τεράστια διαστροφή ήταν ένα ψευδές δημοψήφισμα και μια εκλογική αναμέτρηση – όταν το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν νωπό και αρκετοί πίστευαν τις αλλεπάλληλες ψευδείς υποσχέσεις.

Χρησιμοποίησαν κράτος και τράπεζες για να διάλυσουν Μέσα Ενημέρωσης ( σ.σ Βλέπε Βήμα- MEGA). Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας κ. Βερναρδάκης παραδέχθηκε την παρακολούθηση λογαριασμών στα κοινωνικά μέσα, δίχως να αντιδράσει κανείς απο την δικαιοσύνη. Το ΣΔΟΕ άλλαξε το όνομα του – με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών - σε ΑΑΔΕ, αλλά οι πρακτικές του, συνεχίζουν να είναι χειρότερες και απο αυτές που χρησιμοποιούν οι σπείρες.

Κλείσιμο
Πριν απο ένα μήνα περίπου διέρρευσε σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης ( με συγκεκριμένη προϊστορία του ιδιοκτήτη)  μια λίστα, τα πρόσωπα της οποίας κατηγορούνται για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Εαν λ.χ σε μια χρήση είχες πωλήσει μετοχές, τότε πρέπει να εξηγήσεις- ενω όλα υπάρχουν στο σύστημα - γιατί και πως, αν και τα προηγούμενα εισοδήματα δικαιολογούν τα ποσά. Η λίστα αποσύρθηκε, καθώς ο σκοπός ήταν ο εκφοβισμός. Πρόσφατα, στο στόχαστρο μπήκαν οι πολιτικοί αντίπαλοι.

Φιλικό μέσο ενημέρωσης είχε τις αποφάσεις για τις διώξεις πολύ καιρό πριν. ( σ.σ Απο πού άραγε ; ) Στόχος η σπίλωση των προσώπων και όχι η κάθαρση που ευαγγελίζεται η διακυβέρνηση. Τώρα τα μηνύματα αρχίζουν να στέλνονται και προς επιχειρηματίες. Όποιος πάει να ξεχωρίσει, να ανακοινώσει επένδυση, κτλ κατηγορείται γιατί παραμένει και επενδύει στην Ελλάδα. Γίνεται οι μισοί Έλληνες να είναι «εχθροί», να φορολογούνται αγρίως, να εκβιάζονται κι αυτή η χώρα να αναπτυχθεί σε συνθήκες μιας οικονομίας ζόμπι ; Όχι, βεβαίως. Ο αποκλειστικός υπεύθυνος της κατάστασης όταν συναντά τα σκούρα αποσύρεται στο Μαξίμου και τον υπόλοιπο καιρό «χαμογελά» σαρδόνια.

Ως άλλος «πασάς» διατάζει και υβρίζει. Επειδή δε, αποφεύγει να ασχολείται με την διοίκηση, αλλά μόνο με τις δουλειές, έφερε την Ελλάδα σε αδύναμη θέση απέναντι σ ένα κράτος- κακοποιό ( Τουρκία). Πολλοί «πασάδες» πριν απ αυτόν πίστευαν στο πασαλίκι τους, και, όμως, έπεσαν στο τέλος. Διότι οι «εχθροί» του ήταν, είναι και θα παραμείνουν Έλληνες.
Καλή εθνική επέτειος σ όλους 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK