Αντάρα και ομίχλη
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Αντάρα και ομίχλη

Πολλές φορές πηγαίνεις την στάμνα για νερό, αλλά μια φορά σπάει. Το ίδιο παθαίνει και η σημερινή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διαπραγματευόταν οτιδήποτε με στόχο την παραμονή στην εξουσία.

Αφού κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο στην Ελλάδα, ακολούθησαν το επεισόδιο με το πλοίο του λιμενικού στα Ίμια, αλλά και η ενέδρα σε δυο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο. Η ελληνική αφέλεια απέναντι στην ύπουλη Τουρκική συμπεριφορά.    

Φταίει η ομίχλη και η αντάρα; Ποιος μπορεί να το πιστέψει όταν αιώνες τώρα μόνο αντάρα και ομίχλη έχει το ποτάμι στον Έβρο; 
Είναι δυνατόν επίσης ένας στρατός να παραδέχεται ότι φταίει η ομίχλη;     
   
Τώρα ο Ερντογάν επιτυγχάνει τον στόχο του. Η ταπείνωση στους κακούς Έλληνες που κατέχουν τα νησιά, αλλά και την Ανατολική Θράκη. Όταν έχεις δυο Έλληνες στρατιώτες και τους σέρνεις στα δικαστήρια έχεις την καλύτερη εικόνα για να καλύψει την ήττα στην Συρία και, κυρίως, για να δυναμιτίσεις το κλίμα. Δεκάδες Τούρκοι νεκροί στο Αφριν. 
 
Στους Έλληνες στρατιώτες θα στηριχθεί επίσης το καθεστώς για να εκβιάσει την Ελλάδα σχετικά με τους Τούρκους στρατιωτικούς. Το επεισόδιο, όμως, θα είναι μια διαρκής δοκιμασία για την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για μια άσκηση όπου ο υπουργός Άμυνας θα βάλει την στολή παραλλαγής και θα πει δυο- τρεις κουβέντες στους Έλληνες στρατιωτικούς. Είναι μια λεπτή υπόθεση απέναντι σ' ένα κράτος- καθεστώς που σε προκαλεί επί χρόνια. Και όπως 
έδειξε η πραγματικότητα της υπόθεσης, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ελαφρότητα ένα σοβαρό θέμα.          
Κλείσιμο

Δοκιμασία θα είναι και για τον Ελληνικό στρατό, ένα θεσμό που πολλοί λοιδορούν ή κατηγορούν με ευκολία. Μόνο η ψύχραιμη στάση μπορεί να είναι ο οδηγός σ αυτές τις περιπτώσεις. Όταν, η διακυβέρνηση, όμως, αγνοεί συστηματικά τους θεσμούς, αγνοεί την διάκριση των εξουσιών έρχεται η ώρα του τιμήματος. Δεν φταίει, πάντοτε, κάποιος άλλος για ότι παθαίνεις. Ούτε φυσικά η αντάρα, ούτε η ομίχλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ